Pepparrotskyckling 2 port
300 g kycklingbröst
200 g champinjoner
50 g smör/kokosolja
2 dl strimlad purjolök
2 dl kokosmjölk/grädde
1 dl kycklingbuljong
1 dl riven pepparrot
1 pressad citron
1 msk hackad persilja
½-1 tsk ättikssprit 12%
Havssalt och vitpeppar
Dela champinjonerna i 4 delar, bryn dem och purjon i hälften av smöret, krydda med salt och peppar.
Skär kycklingen i 3×3 cm stora bitar, bryn och krydda. Blanda allt det stekta i en gryta.
Häll på kokosmjölk, buljong och citronsaft.
Koka upp och låt puttra ca 15 minuter, tills kycklingen är färdigkokt.
Rör ner ättika och pepparrot de sista 5 minuterna.
Smaksätt med persilja och smaka av om det är bra syra och sälta.
Tycker du inte om pepparrot så kan du testa att smaksätta såsen med dill istället.
Hej! De står nog rosensalt på påsen men Himalaya. Ska fråga nästa gång på hälsokost efter Bolivia salt.
Vet inte om nån annan än Enjoy Nature säljer det, men du kan ju fråga 🙂
Låter gott. Ska pröva idag. Vad tycker du om himalaya saltet? Jag använder både grovt o fint av det.
Tack. Tycker om smaken, men just nu använder jag mest rosensalt från Bolivia, det är ännu bättre 🙂
http://webshop.enjoynature.se/masajo/rosensalt/rosensalt-grovt-500g/