Läskande, kylda drycker
Idag får du tips på några sockerfria och riktigt läskande drycker att svalka dig med i sommar.
Bilderna i inlägget kommer från Grillmat LCHF och är tagna av Mikael Eriksson, som fotograferat alla mina kokböcker.
Det ligger som du säkert förstår ett väldigt stort arbete bakom kulisserna att ta fram recept till kokböcker och tidningar.
Nu kan du och jag hjälpa till att stötta Tidningen Matkärlek med ett bidrag så den kan komma ut i handeln igen.
Jag har i helgen satt in 300 kronor på deras konto på Kickstarter, då jag tycker det är viktigt att sockerfria och glutenfria LCHF/Paleo-recept sprids även genom tidningar och inte bara digitalt.
Du kan själv välja om du vill skänka 50 kronor eller mer. Klicka på länken eller bilden så kommer du till insamlingen.
När du bidrar är du också med i en tävling där du kan vinna Annes senaste kokbok Mera Matkärlek.
Det är fortfarande många som inte har dator, till exempel min 87-åriga mamma.
Hon blir alltid så glad att kunna hitta ny inspiration till sin glutenfria LCHF-matlagning i en tidning, så jag hoppas verkligen att Matkärlek kommer att kunna köpas ute i butikerna snart igen.
Här kommer tips på hur du enkelt kan smaksätta ditt eget vatten i sommar, så sparar du snabbt in de pengar du skänker till insamlingen, istället för att köpa kemiskt smaksatt vatten för 50 kr per liter.
Isvatten med örter och bär
Iskallt vatten med smaksättning av olika bär och örter, det är det mest uppfriskande som finns en varm sommardag.
Vattnet tar åt sig mycket smak av bären om de får stå i kylen och dra.
Frysta bär ger ifrån sig mer saft, så vill du ha riktigt mycket smak och färg på vattnet tar du såna.
Eller mosa några av de färska bären som läggs ner i flaskan.
Frys gärna in olika bär och blad från örter i istärningar, det ser fräscht ut i glas och kanna.
Kolhydrathalten bli väldigt låg i det smaksatta vattnet, särskilt jämfört med saft och läsk.
Plocka stora, fina kvistar av örterna, skölj dem väl och stoppa ner i en flaska eller karaff.
Lägg i ca 1 dl bär, fyll på med kallt vatten och ställ i kylen över natten.
Lingon och rosmarin
Svarta vinbär med några späda blad från busken
Blåbär och citrontimjan
Hallon och mynta
Röda vinbär och timjan
Havtorn och citronverbena
Hjortron och späda björklöv
Körsbär och citronmeliss
Krusbär och lavendel
Här hittar du ett till recept på dryck från min grillbok, sockerfritt iste med mynta och citron.
Hej Birgitta, det är ett nöje att få dina recept och jag gillar dem verkligen. Jag har en fråga? Jag läser ofta om LCHF och diabetes men aldrig om LCHF och sköldkörteln hur påverkas den av den feta maten från LCHF?
Tack på förhand!
Hej. Roligt att du tycker om min mat. Jag är inte utbildad Kostrådgivare utan kock, så den frågan får du ställa till nån som kan mer i ämnet. Förslagsvis nån av Kostrådgivarna eller någon LCHF läkare, som Annika Dahlqvist eller Andreas Eenfeldt.
Tack Birgitta för ditt stora engagemang i hälsosam och god mat, och allt arbete du lägger ned på att förmedla dina oftast lättgjorda men utomordentligt goda recept. Jag har ett par av dina kokböcker och ser varje morgon fram emot att läsa ”dagens recept”. Jag tycker också mycket om dina skriverier från Turkiet, Jämtland och andra delar av världen och inte minst alla fina foton som du bifogar…en njutning för sinnet och ögat. Det är alltid roligt och spännande att läsa din blogg! Och tänk så mycket nytt jag lärt mig under året om både det ena och andra.
Tack, det var den finaste kommentar jag fått på länge ❤ Tack för att du tog dig tid att skriva den, det gör att mitt arbete känns meningsfullt 🙂 ❤