Ett sockerfriare liv
Som många vet så har jag aldrig varit en vän av sötningsmedel som sukrin och stevia, erythritol och steviolglykosider.
Fick en bra bekräftelse på varför förra veckan när jag provade Heinz ketchup 50%, sötad med just stevia.
Jag har alltid upplevt steviasmaken som metallisk och bitter, när jag använde den här ketchupen så fick jag en stickande metallsmak i munnen som satt kvar i flera timmar.
Jag provade 3 gånger, för att vara säker på att det inte var något annat i maten som orsakade den obehagliga smaken. Samma resultat varje gång…
Läs mer om sötningsmedel här på Kostdoktorn – Tips – Sötningsmedel är inte din vän.
Vill du laga enkel vardagsmat helt utan socker och sötningsmedel så rekommenderar jag Monique Le Roux Forslunds (Lifezone) bok Lär dig leva sockerfritt.
Boken innehåller mängder med lättlagade recept för hela familjen med många vackra foton till, så det finns gott om inspiration till hur du lever ett sockerfritt liv.
Här hittar du recept på min sockerfria ketchup.
Ett ännu enklare sätt att njuta av tillagade tomater är att torka dem i ugnen.
Marinerade cocktailtomater
2 askar cocktailtomater
Flingsalt
Torkad timjan
Kallpressad olivolja eller rapsolja
Halvera tomaterna och lägg i en ugnsform.
Strö lite flingsalt och torkad timjan över och torka i ugnen på 75° i 6 timmar.
Lägg i burkar och täck de varma tomaterna med olja.
Lägg gärna ner några skivor vitlök också, så smakar det ännu godare.
Halloj! Kul med dina recept även för oss ”vanliga ätare”! Dessa tomater skulle jag gärna vilja göra… det jag undrar är hur lång hållbarhet jag kan räkna med? M v h Christina J.
Tack, ja min mat kan njutas av alla 🙂 Är tomaterna hela tiden täckta med olja så håller de flera månader.
Hur länge håller tomaterna i oljan? //Pernilla
I många månader, så länge de hela tiden är täckta av oljan 🙂
Jättebra och intressant med många goda recept o bra tips 🙄
Tack, roligt att höra 🙂