Grillmiddag för 2
300 g gräsbetesbiff
Salt och peppar
Lite olivolja
Ta fram köttet, lägg på en skärbräda och låt det bli rumstempererat.
Pensla med olja och krydda rejält med salt och peppar.
Pensla det heta grillgallret med lite olja, lägg på skivorna och grilla nära het glöd i 2 minuter.
Vänd och grilla andra sidan i en minut om du vill ha köttet lättstekt.
Grilla 2 minuter på var sida om du föredrar det medium.
Vänd en gång till och grilla 2 minuter om köttet ska vara välstekt.
Låt biffarna vila en liten stund en bit bort från glöden, så fördelas värmen bättre i köttet och det blir saftigare.
Kålrotspommes
1 liten kålrot
Rapsolja eller kokosolja till fritering
Salt
Skala och skär kålroten i centimetertjocka skivor. Skär lika tjocka strimlor.
Hetta upp olja och fritera ca 5 minuter.
Jag använde en liten stekpanna så det inte går åt så mycket olja.
Ta upp strimlorna med en hålslev, lägg på en tallrik med hushållspapper.
Salta och servera genast.
Paprikaaioli 4-6 port
2 äggulor
2 klyftor vitlök
2 dl mild olivolja
2 msk paprikapulver
1-2 krm salt
Några droppar Worcestershiresauce
Riv vitlöken fint, blanda med den mindre mängden salt och äggulor i en hög och smal bunke.
Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en fin stråle, vispa riktigt hårt.
Det går enklast med stavmixer, men elvisp fungerar också bra.
Vispa ner paprikapulvret och Worcestersauce.
Smaka av om det behövs mer salt.
Låt aiolin stå i kylen att mogna någon timme innan serveringen.
Jag gjorde en sallad på ugnstorkade, marinerade cocktailtomater, paprika och gräslök till.
Det receptet och många andra gröna tillbehör hittar du även i min kokbok Birgitta Höglunds bästa grilltips.
Här finns den boken med titeln Low Carb High Fat Barbecue.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!