Currykyckling

Currykyckling

Fredagskyckling med sting

Kyckling är ju tillsammans med tacos något av det mest populära i svenska hem en fredagmiddag.

Själv är jag inte så förtjust i tacokrydda, föredrar indiska smaker.

De kryddorna har också väldigt bra inverkan på oss som har värk, så använd gärna gurkmeja, ingefära och vitlök oftare.

Läs mer om kryddornas antiinflammatoriska egenskaper här hos Sanna Ehdin Anandala.

Här får du tips på en riktigt snabblagad rätt, så du kan ägna dig åt annat än att stå vid spisen nu i sportlovstider.

Chicken Curry 4 port

600 g benfritt kycklinglår eller kycklingbröst

2 dl grädde eller kokosgrädde

2 gröna paprikor

2 dl strimlad purjolök

50 g smör eller kokosolja

4 vitlöksklyftor

½ dl riven ingefära

2 msk gurkmeja

1 msk curry

1 msk tamarisoja

Chiliflingor

Salt

Skär kycklingen i mindre bitar. Skiva vitlök, paprika och purjo.

Bryn smöret ordentligt, häll i kycklingbitarna och bryn dem väl runtom.

Rör i grönsaker och kryddor, låt fräsa några minuter.

Häll på grädden och sojan. Koka upp och låt puttra några minuter.

Servera grytan med gröna blad, cocktailtomater och granatäppelkärnor. Blomkålsris eller broccoli är gott till.

Chicken Curry

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/03/04/currykyckling/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.