Sillfrukost

Svensk Frukost i Turkiet

De senaste dagarna har jag ägnat mig åt annat, så bloggen har fått vila.

Först blev det en resa till Pamukkale över onsdag och torsdag, en 50-årspresent från L.

Återkommer senare med ett inlägg därifrån, en plats med otroligt vackra, vita kalkstensformationer.

Många nya projekt har också dykt upp på senare tid, som tar en hel del av min datortid.

Spännande saker med anknytning till min mat, mer om det får Du veta framöver.

Arbetsro är väldigt viktigt för mig, därför tar jag en sak i taget, för att orka med.

På lördagen blev det en timmes långsam dolmustur till Okurcalar, där jag hade en träff med en släkting från Tyskland.

Min Kusin med Fru är här på en rundresa, de kom från Kappadokien till ett hotell inte långt från Alanya.

Eftersom vi inte träffas så ofta, så var det ju ett gyllene tillfälle att sammanstråla där.

Hösten kallaste kväll var det också, bara 12 gr, så det blev till att sitta inne på en liten lokanta där de bjöd på god grillmiddag.

Dagens inlägg är desto soligare, med en sillfrukost vi åt innan jag for till Pamukkale.

Smör, Ost och Sill är ju en riktigt helsvensk gammal klassiker, som smakar ljuvligt efter en tid här nere.

Tillbehör som Ejdern’s Drottkaviar, färska Lantägg, Majonnäs och lite grönt gör sillen ännu mer njutbar.

Jag märker nu efter några år på lågkolhydratkost att den köpta sillen ofta är för söt för mig.

Så när jag kommer hem om ett par veckor, blir det min egen inläggning med mindre socker.

Vill Du testa några av mina sillsorter? Här hittar Du recept på Inlagd Sill, Vitlökssill, Rödvinssill och Senapssill, de går bra att förbereda i god tid före julbordet.

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/11/14/sillfrukost/trackback/

RSS feed for comments on this post.

15 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] Sillfrukost […]

  2. Vet du när äggen värptes som du köpte i Turkiet? Och visst är det turkiska köket elegant? Jag minns underbara måltider i Istanbul – det enda jag sett av detta underbara land – och kan bara inte förstå att dom dricker raki till maten.

    • Hej Margareta och Välkommen till mitt kök. Jag köper dem på marknaden direkt av hönsägaren, så de är nog värpta just i dagarna innan de åker in och säljer dem. Det ser jag också på vitan när man steker dem, den är fast och hög.
      Jag tycker mycket om de enkla smaker som blir så raffinerade av de fina råvarorna. Raki kan vara gott ibland, men tror inte det är så många som dricker det regelbundet till maten 😉

  3. Håller absolut med om att sill som vi köper är väldigt söt. Man behöver inte lågkolhydratkosta för att inse det 🙂
    Det kokta ägget överst var exakt som jag vill ha mitt så jag snor det av dig direkt! Själva ägget stoppas i fickan när jag skumpar iväg runt hörnet utan att du märker det.!
    Hoppas du mår nu! Kusiner och släktingar från Tysklnad går inte av för hackor!
    Och du, grattis i efterskott! Nu blev du ju lika gammal som jag blev för ett par (flera?) år sedan.
    Klart vi bär våra år med heder! Vi bär allt!!

    Kram

    • Och jag håller med i det här med ålder och heder. Visst är det härligt att bli äldre och klokare för varje dag, det gör att vi klarar allt med bravur 😉 Mår fint, men fryser som attan just nu, sitter i en kall reception, bara 12 + ute… Men det vänder snart. Kramar från Alanya 🙂

      • Här är det – 2 grader och gräset frasar under fötterna. Hade gärna dragit till sydligare breddgrader men det får nog vänta ett tag. Efter att vi just köpt tvättmaskin och tumlare så fick min dator spunk så det blev en ny sådan med nu. Det GÅR INTE att leva utan dator så…

        Skickar värmande kramar!

      • Här börjar värmen återvända, så jag skickar ett stort paket till dig. Tvättmaskin och dator är väl det viktigaste i livet 🙂 Tvättmaskinen är enligt Hans Rosling på Skavlan förra veckan, världens mest viktiga uppfinning. Han är klok den mannen.. Kram 🙂

  4. Det ser underbart ut! Vilken lycka med sillfrukost, och dessutom med en sådan utsikt…!

    • Hej Klara och Välkommen hit. Vi njöt för fullt av både sillen och utsikten, må du tro 😉

  5. Oh va spännande med nya projekt!!! 😀
    På den näst översta bilden ser det ju precis ut som snö!! Man fryser ju bara man tittar på det!!! 😛 Men det är alltså kalkstensformationer?!?!? Märkligt…!! 😀

    • Ja, det är riktigt skoj att se vilken utveckling min blogg tagit 🙂 Tycker också det ser ut som snöklädda berg. I morgon eller på torsdag kommer fler bilder.
      Kollade med vegetariska produkter igår, men hittade inte mycket på proteinsidan annat än ost och ägg.. Har också pratat med en vegetarian som är här på långsemester, hon har med frystorkad soya hemifrån, men annars klarar hon sig rätt bra med det som finns. Ska kolla lite mer på en hälsokostaffär jag känner till.

      • Tack, va gullig du är!!! 😀 ♥

      • Varsågod, bara roligt att kunna hjälpa 🙂

  6. Sillfrukost i solen ser helt underbart ut! Finns det kaviar i Turkiet eller tog du med den från Sverige?
    Undrar kaviarentusiasten fröken Dill

    • Det är en höjdare i slutet på en långsemester här. Sill och kaviar åkte med hemifrån, det är väldigt tunnsått med Skandinaviska delikatesser här i Turkiet 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s