Nu är det äntligen läge för en skön Picknick!
Sommaren har ju inte börjat på sin bästa sida direkt, så nu kan det bara bli bättre. Den här korgen tog jag med till Jamtli, vårt fina friluftsmuseum i Östersund, en varm dag i Maj. Där hade jag och en god Vän en härlig utflykt.
Korgen innehåller:
Salami Veneto, Italiensk mycket god, köpte jag på Kvantum
Fontana’s Kalamata Mini-Oliver
Tomat, paprika
Chèvre o Graviera m pecannötter, honung o timjan. Graviera är en getost från Kreta.
Efterrätt:
Grekisk yoghurt, keso o grädde m kardemumma, äkta vanilj o en gnutta havssalt.
Under det ett lager jordgubbar från frysen.
Nymald kardemumma på toppen
Jag har kardemummakärnor i en pepparkvarn.
Blir så mycket godare än mald från påse.
En flaska vatten med lite frysta blåbär. Och så förstås några kylklampar under allt.
Hade jag inte kört bil hade det varit gott med ett glas rött till.
I Dina recpet nämns ofta majonnäs. För att det skall passa in i den här miljön tycker jag det bör poängteras att man gör den själv – det finns ingen vettig att köpa.
MvH/Einar
Hej Einar. Om Du går in på # 1.2 Kalla såser eller klicka på den 19 juni så hittar Du recept på min hemgjorda majonnäs. Jag skriver annars ofta och rekommenderar Kavli’s Ekologiska Majonnäs, som enligt mitt tycke är den enda köpta som är värd namnet. Men jag kanske glömt att skriva det i något recept, vilket jag ber om ursäkt för.
Hoppas att Du annars hittar något bra i mina recept. Välkommen hit 😉