Varmrökt Regnbåge och Äggröra med Pepparrot

Nyårslöften

Så här strax efter Nyår, är det nog många som börjat ta tag i sina löften om ett sundare liv, det kommande året. Så här kommer ett recept på en bra start.

Jag har ätit min variant av lågkolhydratkost, LCHF och GI blandat, i snart 1 år. Den har inte fått mig att tappa så många kilon, men jag mår desto bättre.

Så varför inte prova min väg, ge det ett par veckor och se om Du märker nån skillnad. Det är inte en kortsiktig bantningsmetod, utan snarare ett nytt sätt att leva och förhålla sig till mat.

Att äta så mycket naturlig mat som möjligt. Handla kött, fisk och grönt från små, lokala odlare, fiska, plocka bär och svamp på hösten. Ja, det går att göra en lång lista på enkla förändringar som kan få oss att må mycket bättre.

Idag bjuder jag på en enkel brunch, med varmrökt regnbåge och en krämig äggröra. Blandade äggen med Pepparrotsgrädde som jag hade färdig i kylen. Resultatet blev en riktigt fluffig äggröra.

Äggröra med Pepparrot

2 Ekologiska Ägg

1 dl Vispad Pepparrotsgrädde

Havssalt och nymald Vitpeppar

2 msk Smör

100 gr Varmrökt Regnbåge

Vispa upp äggen med pepparrotsgrädden, krydda. Bryn smöret lätt i en kastrull, rör ner äggsmeten. Sänk värmen till ettan och rör hela tiden mot botten, så äggröran blir finkornig.

En minut räcker, sen drar Du kastrullen från värmen. Låt röran stelna lite på eftervärmen. Servera med den rökta fisken, garnera med Cocktailtomat och Gurka.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/01/10/varmrokt-regnbage-och-aggrora-med-pepparrot/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] Äggröra med Pepparrot […]

  2. Din varmrökta lax såg härlig ut, jag gillar varmrökt fisk så det ska jag nog se till att få tag i snart.

    Idag har jag dock mumsat på hemgjord smörgåstårta, långt ifrån GI & LCHF 😉 men rackarns gott var det!

    • Visst är det bra att man kan unna sig ett litet undantag ibland 😉 Jag åt en fantastisk Crème Brûle häromdagen, det är njutning på hög nivå för mig.

  3. Jag körde faktiskt igång med GI i torsdags nu i veckan. Måste säga att du är en av orsakerna för du inspirerar verkligen. Jag körde GI för 5 år sedan och gick då ner 28 kilo så nu kör vi igen och jag tänker använda mig av dina recept också:-) Fantastiskt bra är de!

    Må väl:-)

    /Johanna

    • Vad kul att jag kan hjälpa till 😉 Hoppas det går bra för dig nu med, du vet ju hur skönt det är när det fungerar. Ha det bra 🙂

  4. Hvor er det spændende med peberod i røræg ( æggrøra)
    – det ville jeg aldrig har fundet på- men det skal da helt sikkert prøves.

    • Det må du testa, Henriette. Du som har fina, egna ägg 🙂

  5. Fann din blogg av en slump o här har jag fastnat! Vilken underbar mat o då syftar jag på dina lokala delikatesser.

    Sitter här o torkar munnen för den rinner över, när jag ser dina underbara rödingar :D.

    • Hej Dubelörnen och välkommen in i mitt kök. Visst är det härligt med lokalproducerat 🙂
      From i morgon måndag, blir det lokalproducerad Cypriotisk mat de närmsta 6 veckorna.Hoppas du hittar nåt du gillar då med.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.