Höstens godaste omelett

Smakrik ostomelett

Den här omeletten passar fint både som brunch eller en lättare middag och kombinerar flera av höstens goda smaker.

Passa på att plocka lingon nu i helgen, vårt svenska superbär är helt gratis och bara väntar därute i skogen.

Här hittar du recept på min sockerfria lingonsylt och här en raw chokladkaka med lingontopping.

Ostomelett 1 port

3 ägg

½ dl grädde/kokosgrädde

Havssalt

2-3 msk smör

5 skivor lagrad ost

½ svenskt äpple i tärningar

½ dl färska lingon

½ tsk kanel

Vispa samman ägg, grädde och salt lite lätt. Bryn smöret i en liten stekpanna.

Häll i smeten, rör runt mot botten och lyft liksom upp smeten med en stekspade, då blir omeletten fluffig.

Lägg på den skivade osten och låt omeletten steka tills den nästan stelnat på ytan.

Skaka pannan någon gång under tiden, så smeten inte fastnar.

Vik ihop omeletten och lägg en klick smör i pannan, stek äppeltärningarna med kanel under en minut, strö lingon över äpplena.

Låt omeletten glida över på en tallrik, lägg äppelröran bredvid.

Fler njutbara recept med lingon, äpplen och andra godsaker som växer runtom oss hittar du i mina senaste kokböcker, beställ dem gärna i länkarna nedan.

Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Kafferep med godsaker från Baka med frukt & grönt
Picklad blomkål med citron och rosépeppar från Gröna, sköna tillbehör

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2021/10/02/ostomelett-med-apple-och-lingon-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.