Lingonsylt sötad med äpple
1 liter lingon
2 ekologiska äpplen
Tvätta och riv äpplena med skalet på. Blanda med lingonen i en kastrull.
Koka upp under omrörning. Låt småputtra på svag värme i 15 minuter, rör då och då.
Häll upp i en ren burk ända upp, sätt på locket direkt.
Sylten håller sig länge i kylen eftersom lingonen innehåller bensoesyran som har en konserverande effekt.
[…] ledig, annars blir det oftast lite grekisk yoghurt med bär. Samtidigt passade jag på att göra Birgitta Höglunds sockerfria lingonsylt. Det är första gången jag gör den. Jag använder inte mycket lingonsylt men gubbi gär det. […]
Lingonsylten blev bra. Ingen extra sötning behövs. Tack för receptet!
Härligt att höra, tack 🙂
Ah, den här vill jag prova! Tack för tipset!
Varsågod, dela gärna receptet vidare 🙂