Sockerfri lingonsylt

Sockerfri lingonsylt

Lingonsylt sötad med äpple

1 liter lingon

2 ekologiska äpplen

Tvätta och riv äpplena med skalet på. Blanda med lingonen i en kastrull.

Koka upp under omrörning. Låt småputtra på svag värme i 15 minuter, rör då och då.

Häll upp i en ren burk ända upp, sätt på locket direkt.

Sylten håller sig länge i kylen eftersom lingonen innehåller bensoesyran som har en konserverande effekt.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/09/03/sockerfri-lingonsylt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] ledig, annars blir det oftast lite grekisk yoghurt med bär. Samtidigt passade jag på att göra Birgitta Höglunds sockerfria lingonsylt. Det är första gången jag gör den. Jag använder inte mycket lingonsylt men gubbi gär det. […]

  2. Lingonsylten blev bra. Ingen extra sötning behövs. Tack för receptet!

  3. Ah, den här vill jag prova! Tack för tipset!


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: