Räktoast på annorlunda vis
Idag får du tips på en riktigt god toast, gjord på skivad sötpotatis.
En lättfixad variant för oss som äter glutenfritt och inte har något bra toastbröd hemma.
Jag stekte helt enkelt några tunna skivor sötpotatis i smör, toppade med skivad chèvre som fick smälta lite under lock.
Placerade det hela på en salladsbädd och la på en rejäl hög med räkor.
Dressing till blev majonnäs blandat med tomatpesto, citronolivolja och balsamvinäger.
Jag hade små vaktelägg till, de är både vackra och goda, men det går förstås lika bra med vanliga hönsägg.
Jag kokar vakteläggen i 4 minuter, lägger ner dem i sjudande vatten.
Vill du hellre baka ett bröd på sötpotatis så hittar du ett i min nya bakbok, Baka med frukt & grönt.
Det är bakat med inspiration av ett mycket gott sötpotatisbröd från Madeira, Bolo do Caco.
Hej,
chèvre ?? get ost ? I så fall vilken typ get ost, mjuk, hård eller type bûche (som en avskuren trädstam)
Tack för tipset, vill gärna prova. Aldrig använt sötpotatis som rostat bröd. Fiffigt ??
Christina Svensson 30 chemin des Crêts-de-Champel 1206 Genève, Switzerland
Skickat från Outlook Mobile
________________________________
Hej. Här i Sverige kallas den oftast bara för chèvre, den ni i Schweiz kallar för bûche. På bilden har jag skurit en skiva från en tunnare variant och lagt på sötpotatisen. Roligt att du tyckte om receptet 🙂 ❤
Interessant. Omtrent hvor mage gram pr skive søtpotet? 20-25? Jeg skal jommen meg prøve søtpotettoast i brødristeren. Hvilken inspirasjon du er!
Tack, Inger ❤ Vet inte hur mycket de väger, du får testa en lagom stor skiva. Tror säkert det går fint i brödrosten också, har tyvärr ingen så jag kan inte prova.