Lördagsgodis
Dagens tips blir ett litet glas med mangomousse, en syrlig och fräsch dessert efter lördagsmiddagen.
Min mamma gjorde ofta fromage eller mousse till efterrätt när jag var liten, det är riktigt goda smakminnen.
Vill du ha lite färre kolhydrater i din mousse så går det bra att byta ut mangon mot hallon eller blåbär.
Mangomousse ca 8 portioner
3 äggulor
2 dl grädde/kokosgrädde
3 gelatinblad
250 g tärnad mango
1 msk pressad lime
ev 1 msk honung eller annan valfri sötning
1 krm vaniljpulver
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten och mixa mangon nästan slät.
Vispa äggulor och vald sötning riktigt tjockt, diska visparna och vispa grädden rätt tjock i en annan bunke.
Krama ur och smält gelatinbladen i limesaften.
Rör ner lite av äggsmeten i det smälta gelatinet och blanda tillbaks allt i äggsmeten igen.
Rör ner mangopurén och vänd försiktigt ner grädden.
Häll upp i små glas, koppar eller skålar, ställ att stelna i kylen minst 1 timme.
Fler njutbara desserter hittar du i de här kokböckerna, läs mer om dem i länkarna.
Gammaldags husmanskost på nytt sätt
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!