Succéstart för Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken

Äntligen boksläpp

På måndag, den 8 januari, är det officiell utgivning av min senaste och femte kokbok Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken.

Då ska boken som jag skrivit tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson på Smarta Diabetiker finnas ute i butikerna runtom i landet.

Boken är utgiven på Bladh by Bladh förlag, här kan du läsa mer på min sida där.

Efter lite krångel med distributionen från tryckeriet och nätbokhandlarna har nu de som förhandsbeställt boken äntligen fått hem den.

Den har redan blivit sån succé så igår låg den på första plats på Adlibris över mest sålda böcker, alla kategorier.

Det slutade med att boken sålde slut hos dem, men nya ska vara på väg nästa vecka.

På Bokus låg den igår på femte plats på topplistan och där kan du beställa den för bara 169 kronor.

Monique le Roux Svalberg (Lifezone) har också nyligen kommit ut med en bönbok, Sköna böna.

Baljväxter är ett väldigt hett ämne just nu, det är bra att det kommer recept från flera håll så sprids kunskapen till så många fler om hur man lagar till bönor, kikärtor och linser på bästa sätt.

Här följer några röster från nöjda köpare i Moniques grupp Skönaböna på Facebook.

Sitter just och bläddrar i min bok som kom idag – en vackrare kokbok får man leta efter och recepten lockar, åh, så hungrig jag blir!  Nu behöver jag knappast någon mer kokbok!”

”Inspirerande, vacker och informativ. Efter första genombläddringen fick jag kväva impulsen att genast ta ut en semestervecka och provlaga allt. ”

”Det skulle inte förvåna mig om den översätts till engelska/tyska osv till andra språk och blir en storsäljare. Den är så fin så man blir förälskad i den

Syrliga energibollar från ”Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken”
Foto Veronica Kindblad

”Helt ärligt så tänkte jag inte köpa några fler kokböcker, för jag får inte plats med flera.

Men jag tänkte i Thailand, vadå några in och några ut, så får det bli.

Jag är imponerad, vilka fina recept och bilder.
Några påminner om mina egna recept som jag ej delat ännu, men själva fördelningen mellan bönor och kött och annat liknar mitt sätt att tänka.

Många gånger handlar det om matematik, och jag kan räkna, men är inte en kock som Birgitta Höglund.
Det är den finaste kokbok jag sett på länge och vilka recept.
Nu känns det som jag kan lägga ner ”att dela mina recept”, men jag ska göra det ändå!

Jag får min inspiration från vegetariska tidningar, kokböcker och bloggar (många från USA) och jag ser att andra också får det .

Jag säger det igen, bästa kokboken när det handlar om Lchf + bönor.

Ett stort tack till Birgitta Höglund, Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson. Ni har ändrat min syn på bönor. Även Monique Le Roux Svalberg för hennes goda och fina recept, plus för denna grupp ”Sköna Böna”.
Kram Carita”

På bilden nedan jobbar jag och fotograf  Veronica Kindblad med bilderna till kokboken på Ås Trädgård utanför Östersund.

Veronica tog fantastiskt vackra bilder av mina enkla bönrätter, så glad att vi fick göra den här boken tillsammans.

 

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2018/01/04/succestart-for-lat-bonor-forandra-ditt-liv-kokboken/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommentarerLämna en kommentar

  1. Vad tycker du om Anna Haléns bön-inlägg?
    https://www.annahallen.se/vad-tycker-jag-om-bonor/

    • Inte så mycket annat än att vi har olika åsikt om bönorna och dess hälsosamma effekter 🙂

    • Här kommer en text om bönor från Smarta Diabetiker som är mycket läsvärd:

      Det här med bönor, det är ju alltid diskussion om dom numera.
      De har ju effekter på hälsan, som allt annat vi stoppar i oss både goda och dåliga effekter.
      Det har ju framförts på sina håll att alla antinutrienter i bönorna gör dom väldigt opassande som människoföda.
      Å andra sidan är det ju antinutrienterna som även står för en stor del av de goda, nyttiga egenskaperna.
      Främst skälls det på lektiner, men lektiner finns ju i de flesta grönsaker, de som sägs vara allra nyttigast har mest lektiner, vitkål, broccoli mfl.
      Andra antinutrienter som sänker blodsocker efter mat, och därmed insulinnivåer anses vara potentiell behandling mot diabetes och övervikt, den resistenta stärkelsen, oligosackariderna, i dagligt tal cellulosa som inte tas upp som glukos i blodet men både mättar och matar de viktiga magbakterierna, det är antinutrienter, de minskar ju näringsupptag i form av glukos…
      De som minskar upptag av protein, är det inte bra egentligen om det är viktnergång eller lägre blodsocker på morgonen vi vill ha?
      Polyfenoler som sänker blodsockret, ytterligare ett gift i bönorna.
      Men hur är det, kommer man drabbas av alla de problem som dessa antinutrienter skulle kunna ge upphov till, eller överväger de goda egenskaperna?
      Min tro är att det vi äter i rimliga mängder skadar inte, men det kan göra god nytta.
      Under varje kapitel i den länkade uppsatsen från SLU tas både negativa och positiva hälsoeffekter upp av varje antinutrient.
      Några personer har hänvisat till den som ett bevis på att bönor är jättefarliga, genom att kommentera den ur ett rent negativt perspektiv.
      Nu länkar vi till den så att den som vill kan läsa och bilda sig en uppfattning, den berättar dessutom lite om mängder av de olika ämnena i olika bönor, och en viktig slutsats som motståndarna gärna hoppar över, bönor är nyttigt…
      Det den inte berättar är att det inte funkar för alla, det kan man bara ta reda på själv, ät och mät.

      Klicka för att komma åt henriksson_y_170906.pdf

  2. När får resten av världen reda på att bönor är bra att ha i kosten?

    • Snart hoppas vi 🙂 Låt bönor förändra ditt liv är redan såld till bl a Norge och Polen, så vi kommer ju att presentera även denna bok på den internationella marknaden. Men den hade release först idag 8 januari, så vi väntar nog några dagar till och ser hur den tas emot här i Sverige först 😉


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.