Ankbröst på två sätt och vår i Stockholm

Det smakar fågel

De senaste dagarna har vi haft ett fantastiskt väder här i Stockholm, så middagen har avnjutits på picknick på olika platser runt staden.

Jag köpte ankbröst på Wijnjas i helgen, två fina bröst som räckte dels till en varmrätt och sen till en god sallad som vi åt på en brygga vid Waldemarsudde igår.

Jag har varit lite lat den senaste tiden vad gäller matlagning eftersom jag haft mycket jobb med skrivande till min kommande kokbok, så jag tar till lite färdiga produkter nån gång ibland.

Icas Tre Peppar Bearnaisesås är riktigt god och ännu bättre blir den med en tillsats av pesto på soltorkade tomater och lite balsamvinäger.

Den snabblagade choronsåsen fick ackompanjera ankan på Valborgsmässoafton, tillsammans med färsk, vit sparris och gröna ärtor.

Det andra färdigstekta bröstet fick ligga i kylen tills det var dags för att ta med den i Mini-Wonderbag ut på picknick igår.

Då skar jag köttet i tunna skivor och gjorde en enkel sallad med getost, sparris, bladpersilja och cocktailtomater.

Citronolivolja, balsamvinäger och ekomajonnäs från Coop blev det till, samt några nässelfrökex från Huså Bröd.

När jag steker brösten så snittar jag först fettsidan och kryddar med örtsalt och peppar.

Bryner smör ordentligt och steker först skinnsidan ett par minuter, vänder och steker köttsidan också ett par minuter.

Vänder det sen några gånger, den sammanlagda stektiden blev ca 10 minuter.

Jag drar sen pannan från spisen och lägger på lock, så värmen får fördelas jämnt i köttet och låter den stå i ca 10 minuter medan jag lagar tillbehören.

Jag föredrar rosastekt anka, vill du ha det välstekt så stek lite längre innan du tar pannan från värmen.

Här nedan ser du några bilder från gårdagens utflykt med 7:ans spårvagn till Djurgården.

Vi gick ut till Prins Eugens slottspark och sen blev det en lång promenad hem i det vackra vårvädret.

Jag som är född i nordvästra Dalarnas fjällvärld och har bott en stor del av mitt liv i Östersund, slutar aldrig att fascineras av den härliga vårgrönska som finns här i Stockholm.

Som du ser på bilderna så är jag mycket förtjust i vatten, båtar, statyer och gamla byggnader också.

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2017/05/03/ankbrost-pa-tva-satt-och-var-i-stockholm/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Blir skinnet knaprigt när rätten avslutas med locket på. Själv har jag ankan i 125 gradig ugn cirka fem minuter under tiden jag pysslar med övrigt tillbehör 💟


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s