Äggpizza
Många söker något riktigt snabblagat till middag, här får du därför en rykande färsk LCHF-pizza skapad i mitt kök ikväll.
Efter receptet följer några bilder härifrån Alanya, där vi nu njutit av riktigt fint väder ett par dagar.
I går tog vi en tur upp till Borgen från 1100-talet, en rofylld och vacker plats med utsikt över staden, havet och just nu snöklädda berg.
Äggpizza 2 port
4 ägg
2 msk smör
Salt
50 g rökt korv
50 g fetaost
50 g lagrad hårdost
1 grön paprika
1 dl sockerfri chilisås
1 tsk oregano
Vispa upp ägg och salt, bryn som till en omelett i smöret.
Rör inte i omelettsmeten utan låt den bara stanna, det tar ett par minuter.
Hacka under tiden korven i små tärningar och strimla paprikan.
Låt omeletten/pizzabotten glida över på en ugnsfast form.
Sprid ut chilisåsen över botten och strö över korv och paprika, krydda med oregano.
Smula över fetaosten och täck med den andra osten i skivor eller riven.
Grädda på 225º i 10 minuter. Servera med en grönsallad eller pizzasallad.
Om du tycker om mina recept så dela dem gärna vidare till dina vänner, så får fler chansen att njuta av naturligt god mat ❤
Verkligen god pizza.
Tack, roligt att höra 🙂
Tjusigt. I Sverige 4+ och lite molnigt. Månsken nu ikväll.
Pizzan verkar god, ser god ut, Ska testa.
Tack, ja här har varit väldigt kallt så det känns skönt med lite solvärme nu 🙂