Lucka 20 – Citronsill och rödvinssill med kummin

Citronsill

Citronsill

2 inlagda sillfiléer

1 ekologisk citron

½ kruka gräslök

Ta upp sillen ur lagen, skär filéerna i sneda bitar.

Tvätta citronen och skär av skalet tunt med cestjärn.

Har du inget sånt så går det fint med potatisskalare, skär så strimlorna i tunna bitar.

Pressa citronen och blanda sillen med saft och skal, rör ner finhackad gräslök.

Finstrimlad purjolök blir också gott istället för gräslök, ta då ½ dl.

Låt stå i kylen minst några timmar, så sillen hinner dra åt sig av citronsmaken.

Rödvinssill

2 inlagda sillfiléer

½ dl rödvin

5 cm purjolök i strimlor

1 msk kallpressad olivolja

1 msk tomatpuré

1 tsk balsamvinäger

1-2 krm stött kummin

Flingsalt

Ta upp sillfiléerna ur lagen, låt rinna av och skär i sneda bitar.

Rör ihop tomatpuré, vin, olja och vinäger, krydda med kummin och lite flingsalt.

Rör ner purjolöksringar och sillbitar.

Låt stå kallt till nästa dag så smakerna utvecklas.

Smaka av om du vill ha mer kryddning.

Servera sillen på julbordet, gärna med Spröda frökex från Huså Bröd och en god ost.

Om du inte hittat dem i en butik nära dig, så kan du nu köpa alla tre sorter på nätet hos Lammboden.

Spröda frökex från Huså Bröd

Tomten trivs på stranden, även om det varit väldigt kallt sista tiden i Alanya...

Tomten trivs på stranden, även om det varit väldigt kallt sista tiden i Alanya…

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/12/20/lucka-20-citronsill-och-rodvinssill-med-kummin/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Bra att det finns att få tag på där 🙂

  2. Har fått en ny sillfavorit, Citronsill, fantastskt gott.

    • Tack, ja den här blir väldigt fräsch 🙂

    • Skall också tillägga att jag använder mig av inlagd neutral sill, eftersom jag bor i USA.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.