Laxgryta 2 port
200 g lax i bitar, helst viltfångad
1 litet blomkålshuvud
3 dl grädde/kokosgrädde
1 röd och 1 grön paprika
4 soltorkade tomater i olja
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
1 krm oregano
1 krm timjan
Saft och rivet skal av en halv citron
Paprikapulver
Chiliflingor
Salt
Riv citronskalet på den fina delen av rivjärnet. Pressa saften över fisken och salta.
Låt marinera medan du kokar grytan. Skär paprika och tomater i mindre bitar.
Fräs dem mjuka i smör tillsammans med citronskal, kryddor och örter utom persiljan.
Tillsätt grädden och koka i en halvtimme tills grytan tjocknat lite.
Under tiden kokar du blomkålen mjuk i saltat vatten, dela den först i mindre buketter.
När grytan börjar bli klar, smaksätter du med persilja.
Rör ner fisken försiktigt och låt den bli varm.
Varva kokt blomkål med laxgrytan i en skål. Garnera med gurka och en grön kvist.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!