Kycklinglever med champinjonsås

Kycklinglever med champinjonsås

Kycklinglever och champinjonsås med dragon 2 port

300 g kycklinglever

2 dl grädde/kokosgrädde

8 champinjoner

1 gul lök

1 grön paprika

1 tsk pressad citron

½ dl kycklingfond

½ tsk torkad fransk dragon

Några droppar Worcestershiresauce

2 msk smör

Salt och peppar

Champignonsås på gång

Skär champinjonerna i bitar, löken i klyftor och paprikan i strimlor.

Bryn smöret och stek svampen, så den får lite färg.

Tillsätt lök och paprika, stek dem mjuka. Salta, peppra och smula ner dragonen.

Häll på Worcester och citronsaft, låt koka in.

Rör ner fond och grädde, koka upp och låt puttra 30 min, rör då och då.

Bryn smör och stek levern ca 10 min men ha inte för varmt i pannan för då sprätter det väldigt mycket.

Kycklinglever

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/11/10/kycklinglever-med-champinjonsas/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s