Kokt köttkorv med blomkålsmos 2 port
4 råa köttkorvar
1 litet blomkålshuvud, mitt var gult
1 stor morot
Några lökringar
1 lagerblad
5 kryddpepparkorn
Salt
Smör
Koka upp saltat vatten med lagerblad, lök och kryddpeppar.
Lägg ner korven tillsammans med blomkål och morot som skurits i mindre bitar.
Sjud på svag värme i tio-15 min tills grönsakerna är mjuka och korven färdigkokt.
Ta upp korvar, lagerblad och kryddpeppar med en hålslev.
Sila av det mesta av buljongen och spara till en soppa eller gryta.
Mosa grönsakerna med en potatisstamp och smaksätt med smör, salt och peppar.
Gör en tomatsallad till på cocktailtomater och tunna lökringar. Låt ringarna ligga i kallt vatten en stund, så blir de krispiga och inte så starka.
En god kallpressad olivolja, vit balsamvinäger och flingsalt smulat över.
Lägg upp korvarna med puré, tomatsallad och en klick senap.
Det där såg verkligen gott ut! Jag är dock en stor fan av färskt fläsklägg. Må gott!
Tack, det är jag med. Här ett recept på fläsklägg, men då rimmad. Byt bara ut mot färsk men salta kokspadet ordentligt 🙂
https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/04/05/rimmad-flasklagg-med-rotmos-lchf/