Mjölkfritt avocadosmör till tacos

Avocadosmör  Foto Mikael Eriksson

Avocadosmör
Foto Mikael Eriksson

Avocadosmör 4 port

2 väl mogna avocado

2 msk kokosolja utan smak

1 msk kallpressad olivolja

ca 1-1½ krm salt

Mosa avocadon med en gaffel i en bunke.

Blanda ner oljorna med en elvisp, kör till en krämig röra.

Eller mixa fint direkt i bunken med en stavmixer. Smaka av med salt.

Låt stå någon timme i kylen så smöret blir fast och smakerna mognar.

Smöret kan förvaras i kyl några dagar med en avocadokärna i skålen, så mörknar inte avocadon lika lätt.

Du kan också frysa in smöret i mindre portioner.

Ta fram en stund före serveringen så oljorna mjuknar lite.

Det passar också fint att äta istället för kryddsmör till maten.

Krydda det då gärna med lite vitlök, färska örter, chili och lite citron eller vinäger.

Receptet kommer från min kokbok Långkok för LCHF och Paleo.

Boken är tyvärr slutsåld på svenska men finns här på engelska.

Klicka på bilden så kommer du till boken på Adlibris...

Klicka på bilden så kommer du till boken på Adlibris…

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/10/21/mjolkfritt-avocadosmor-till-tacos/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Va bra…jag har din bok Långkok…och ser receptet där. Jättebra alternativ till mjölkfritt margarin. Det ska jag testa idag då jag råkar ha en ätmogen avokado, ditt fröknäcke får det också bli under dagen.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.