Gratinerad aubergine

Auberginebakelse

Aubergine fylld med tomatkeso 2 port

6 skivor aubergine

2 dl tomatkeso

½ dl bearnaise

Peppar

Förväll aubergineskivorna i lite saltat vatten under lock i ca 3 min.

Det gör att auberginen blir väldigt mör och fin, även skalet.

Stek sen skivorna gyllenbruna i smör, krydda med peppar eller chiliflingor.

Aubergine-bakelse under uppbyggnad

Blanda tomatkeson med bearnaise, smaka av om du vill ha mer kryddor.

Varva aubergineskivorna med röran, avsluta med att toppa med en sked.

Gratinera bakelserna på 200° i 15-20 min.

Jag serverade dem med sardiner, fröknäcke och marinerade champinjoner.

Auberginebakelse med sardiner

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/08/19/gratinerad-aubergine/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s