Köttfärssås 2-3 port
400 g blandfärs, jag hade älg och lamm
50 g smör/kokosolja
1 stor rödlök
1 stor morot
1 liten zucchini
1 röd paprika
1 grön paprika
2-3 dl vatten + 1 dl kycklingbuljong
½ dl tomatpuré
2 msk torkad oregano
1 msk Worcestershiresauce
1 msk balsamvinäger
1 msk paprikapulver
Salt och peppar
Skär alla grönsaker i små tärningar.
Fräs dem en stund och tillsätt färsen och tomatpurén.
Låt bryna några minuter så blir tomatsmaken mildare.
Krydda och häll på vatten+buljong, börja med den mindre mängden.
Koka upp och låt puttra på svag värme i 1-2 timmar, ju längre desto godare.
Jag serverade min köttfärssås med strimlad salladskål, purjoringar och färsk timjan.
Jättegott! Vi köper highlandskött och tycker det är lite torrt, så på detta sätt blev de mycket bättre — mina kryddreservationer! Tack tack
Härligt att höra 🙂 Just lite magrare/torrare köttfärs blir så mycket bättre när det får koka lite längre.