Kokosgröt LCHF/Paleo 1 port
1 dl grädde/kokosmjölk
2 msk mandelsmör
2 msk sesamfrön
1 msk kokosnötsmjöl
Lite havssalt
ev vaniljpulver, kanel eller kardemumma
Smält mandelsmöret i en kastrull och rör ner hälften av grädden/mjölken, blanda om så det blir slätt.
Rör ner kokosmjöl, sesamfrön och resten av vätskan, blanda om ordentligt.
Koka upp under omrörning, låt sjuda ett par minuter tills gröten tjocknar.
Smaksätt med lite salt och om du vill med vanilj, kanel eller kardemumma.
Servera gröten med bär och grädde eller kokosmjölk.
Mandelsmöret innehåller hög halt av både protein och fett så det blir en mättande frukostgröt.
Så här är energifördelningen på mandelsmöret: Protein: 19 g Kolhydrater: 5 g Fett: 55 g
Vill du ha gröten ännu mer näringsrik så rör i en matsked kokosolja.
Tack själv. Köpte just tre kilo mandelsmör för att säkra tillgången av gröt. 🙂
Vilket bra köp 🙂
Supergott recept! Äter den med lite blåbär och då blir det som en efterrätt eftersom kokosmjölken blir så söt när den värms upp.
Fick dock inte mandelsmöret att smälta utan blandade ut den direkt med hälften av kokosmjölken, då var det inga problem.
Tillsätter lite smör och MCT-olja efteråt för att riktigt fettbomba gröten och förlänga mättnadskänslan.
Tack för beröm och bra tips 🙂