Kokosgröt LCHF/Paleo

Kokosgröt LCHF/Paleo

Kokosgröt LCHF/Paleo 1 port

1 dl grädde/kokosmjölk

2 msk mandelsmör

2 msk sesamfrön

1 msk kokosnötsmjöl

Lite havssalt

ev vaniljpulver, kanel eller kardemumma

Smält mandelsmöret i en kastrull och rör ner hälften av grädden/mjölken, blanda om så det blir slätt.

Rör ner kokosmjöl, sesamfrön och resten av vätskan, blanda om ordentligt.

Koka upp under omrörning, låt sjuda ett par minuter tills gröten tjocknar.

Smaksätt med lite salt och om du vill med vanilj, kanel eller kardemumma.

Servera gröten med bär och grädde eller kokosmjölk.

Mandelsmöret innehåller hög halt av både protein och fett så det blir en mättande frukostgröt.

Så här är energifördelningen på mandelsmöret: Protein: 19 g  Kolhydrater: 5 g  Fett: 55 g

Vill du ha gröten ännu mer näringsrik så rör i en matsked kokosolja.

Hjortron / Rubus chamaemorus

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/08/14/kokosgrot-lchf-paleo/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Tack själv. Köpte just tre kilo mandelsmör för att säkra tillgången av gröt.🙂

  2. Supergott recept! Äter den med lite blåbär och då blir det som en efterrätt eftersom kokosmjölken blir så söt när den värms upp.
    Fick dock inte mandelsmöret att smälta utan blandade ut den direkt med hälften av kokosmjölken, då var det inga problem.
    Tillsätter lite smör och MCT-olja efteråt för att riktigt fettbomba gröten och förlänga mättnadskänslan.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s