Pimientos de Padrón – Paprika som tapas

Pimientos de Padrón

Läckra tapas

Idag är jag hemma i Jämtland och firar min kära Mamma Ingegerd som fyller 87 år.

Så då blir det för ovanlighetens skull härinne lite bubbel i glasen till några goda tilltugg.

Mjukstekta eller friterade små paprikor, Pimientos de Padrón, tillhör mina favoriter bland tapasrätterna.

Jag tycker bäst om att servera paprikorna ljumma tillsammans med serranoskinka, gärna Pata Negra.

Annat som passar till är oliver, mandlar, vitlöksstekta räkor eller musslor och gärna några Spröda frökex från Huså Bröd, de ger gott tuggmotstånd till.

Det har även hänt lite nytt på frökexfronten, här kan du köpa ett gott tapaskex med nässla, vitlök och libbsticka hos Lammboden.

 

Om Spröda frökex från Huså Bröd

Pimientos de Padrón och Cava i Barcelona

Pimientos de Padrón och Cava i Barcelona

Pimientos de Padrón 2-4 port

500 g små, gröna paprikor/Pimientos de Padrón

1 dl olivolja

ca 1 -2 msk flingsalt

Skölj paprikorna och låt dem torka.

Värm upp oljan på medelvärme i en stekpanna.

Stek paprikorna i 20-30 minuter, vänd flera gånger. De ska bli mjuka och få lite färg.

Lägg dem på ett hushållspapper att rinna av lite.

Lägg upp paprikorna på ett fat och smula över flingsalt efter smak.

Jag tycker de är godast med rätt mycket salt.

Spanska tapas

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/08/13/pimientos-de-padron-paprika-som-tapas/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Jag tycker det är så roligt med dina recept – ett om dan? Vid 7-tiden dyker det upp i min telefon – har blivit en morgonrutin att kika där, en morgonhälsning liksom. Jag säger bara: svampsåsen för några dagar sen..!

    • Tack, roligt att du tycker om mina recept. Jag delar ett varje dag hela året 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.