Muffins med Västerbottensost och kummin ca 12 st
2 ägg
1 dl crème fraiche
25 g smält smör
½ dl pumpakärnor
½ dl solrosfrön
2 dl riven Västerbottensost
2 msk fiberhusk
1 tsk stött kummin
½ tsk salt
Dela äggvita och gula i två olika bunkar.
Rör samman gulorna med crème fraiche och smält smör.
Blanda ner frön, ost, fiberhusk, kummin och salt.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
Lägg smeten i bullformar med hjälp av två skedar.
Grädda på 200° i 12-15 minuter, låt svalna på galler.
Frys in och ta fram eftersom.
Värm dem då en stund i ugnen, så blir muffinsen som nybakta.
Frysa in? Det borde nog gå att få i sig efter sju mils cykelträning. Ska nog prova någon gång.
Du kan ju göra dubbel sats 😉
Åhhh…detta verkar gott. Ska testa redan idag.
Tack 💕
Tack Birgitta, det var verkligen gott och gick hem hos mina vänner. Alla tyckte det var gott. Lätt var det också att förbereda. Torra varor gick ju bra att blanda till för sig dagen innan. Riva ost kunde man också göra dagen innan. Superbra – tack.
Så roligt att höra att ni tyckte om muffinsarna ❤