Min typ av snabbmat
Idag får du tips på en både god och snabb middag, lagad på mindre än 20 minuter.
Jag äter inte så ofta bacon och andra processade charkprodukter, men då och då smakar det riktigt gott med en korv med hög kötthalt, gärna lokalproducerad.
Vill du inte ha korv så blir den här rätten väldigt god även på rester av grillat kött.
Jag får ibland kritik för att jag använder äpple och även tomat som smaksättning i mina recept, det räknas inte som LCHF av en del.
Senast fick jag höra att ett recept på en kräftsallad jag publicerat på Instagram inte var helt LCHF.
I mitt sätt att äta passar det bra, jag äter sen några år tillbaka en mix av LCHF och Paleo.
Här berättar jag mer om mig och mitt val av mat.
Du kan gärna själv räkna ut den totala kolhydrathalten i den här rätten, med och utan äpple och tomater, och avgöra om det passar in i ditt sätt att leva.
Som en jämförelse kan jag tala om att äpple innehåller 8,2 g kohydrater och tomater 3,7 g kolhydrater.
Jag äter hellre det än t ex plättar med mandelmjöl som innehåller 13 g kolhydrater, som kom upp i en vidare diskussion i ämnet.
Här på Kostbevakningen.se hittar du ett bra verktyg om du vill veta vad de olika ingredienserna i mina rätter innehåller.
Korvgratäng 2 port
2 korvar med hög kötthalt
10 cocktailtomater
1 dl strimlad purjolök
½ äpple
2 msk smör
1 dl hemgjord majonnäs
1 dl grädde/kokosgrädde
2 tsk osötad senap
Salt och peppar
Skär korv, äpple och tomat i bitar. Fräs korven i smöret några minuter.
Blanda ner grönsakerna och krydda, häll över allt i en ugnsform.
Blanda ihop grädde, majonnäs och senap, häll det över korven och grönsakerna.
Gratinera på 200° i 10 minuter. Servera med en vitkålssallad.

Mina recept i Tyskland och Sydafrika…
Håller helt med dig! Ser oftast recept som inspiration och då är det ju lätt att utesluta sådant som man inte vill eller kan äta. Ibland blir det lite löjligt när det känns som att man bryter mot lagen när man som lchf:are äter ett äpple men det anses helt ok att äta en efterrätt med sukrin, mandelmjöl och stora mängder grädde som totalt ger fler kolhydrater än ett litet hemodlat äpple 🙂
Ja det är konstigt hur synen på vad som är ”tillåtet” och inte varierar. Mörk choklad med 30% vitt socker är helt ok för många, men inte ett fjärdedels äpple i en sallad eller gratäng…
Det är väl upp till var och en hur mycket man äter t.ex i kolhydrater. Om det ingår äpple , som här ett halvt å 2 portioner, blir ju en 1/4 per portion …så vad då? Lämna bort det då och smaksätt med något annat! Valet är ju kockens!Vem sjutton har sagt att ett recept till varje pris måste efterföljas?! Var kreativ! Själv äter jag blandnig LCHF/Paleo och anpassar det efter mina egna behov, lust och vilja 🙂 God fortsättning med dina iderika recept!
Tack, vi har precis samma tankegångar 🙂
Förstår mig inte på folk som kritiserar dina inspirerande recept. Om någon ingrediens inte passar, uteslut den. Eller sluta läs bloggen…
Tack, Harriet ❤