Fiskgratäng 2 port
300 g fiskfilé (jag hade öring)
1 dl majonnäs
1 dl riven, lagrad ost (jag hade Änglamarks)
1 dl finhackad dill
½ dl grädde eller kokosgrädde
2 msk chilisås
2 tsk Dijonsenap
Salt och chiliflingor
1 litet blomkålshuvud
Dela blomkålen i små buketter, förväll några minuter i saltat vatten.
Skär fisken i bitar och lägg på botten av en smord ugnsform, krydda med salt och peppar.
Lägg blomkålen runtom formen.
Blanda majonnäs, riven ost, dill och grädde. Smaksätt med chilisås, senap och kryddor.
Bred gratängsåsen över fisken.
Gratinera på 200º i ca 20 minuter, tills den fått fin färg.
Jag serverade en sallad på tomat, cashewnötter och bladpersilja till med olja och vinäger över.
Hej! Blev jättegott, fastän jag uteslöt cilin. Satte vitpeppar som krydda.
Tack, roligt att du tyckte om det 🙂
Hej jag gillar verkligen dina fina lättlagade recept. Önskar jag kunde skriva ut dom. Har provat en hel del men tappat en del också. Så tacksam du delar med dig. Vi bor på samma breddgrad☺17 mil emellan. Tackar för alla goda tips kram marina
Tack. Har du provat att skriva ut med Print Friendly som jag länkar till i hlgermarhinalen?
https://www.printfriendly.com/
Det här ska genast lagas. Perfekt recept i din lättlagade stil som passar matlagningströtta pensionärer… Ser fram mot dagens middag.
Roligt att du uppskattar mina lättlagade tips, smaklig måltid 🙂