Meatza – Köttfärspizza

Meatza - Bilden lånad från Hungry Girl...

Meatza – Bilden lånad från Hungry Girl…

Köttfärspizzabotten ca 8 port

1 kg Nötfärs av gräsbetesdjur

2 ägg

2 vitlöksklyftor

2 tsk salt

2 tsk Worcestershiresauce

2 tsk hackad timjan

Svartpeppar

Riv vitlökskyftorna fint. Blanda färsen med alla övriga ingredienser i en bunke.

Knåda alltsammans ordentligt med händerna tills det blivit väl blandat.

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och tryck ut köttfärssmeten i ett jämnt lager över hela bottnen.

Förgrädda köttfärspizzabotten på 225° i 10 minuter.

Täck med tomatsås, som du gör enkelt på det här viset.

Meatza - Köttfärspizza

Tomatsås

4 tomater

½ gul lök

1 vitlöksklyfta

½ dl olivolja

1 tsk finhackad chili

2 msk rödvin

1 tsk Worcestershiresauce

1 tsk balsamvinäger

Salt

2 msk hackad oregano, persilja eller timjan

Skär tomaterna i små tärningar. Riv vitlöken fint och hacka löken.

Fräs lök och chili i oljan utan att ta färg, tills den mjuknat.

Rör ner tomaterna och smaksätt med vin, såser, salt och peppar.

Låt koka på medelvärme tills det mesta av vätskan kokat bort. Ta från värmen och rör ner örtkryddorna.

Bred tomatsåsen över köttfärsbotten, lämna en liten kant runtom.

Fyllningen kan du variera med det du tycker bäst om på en pizza.

Jag hade 2 paket fetaost, 1 fint skivad rödlök och 1 dl små, kärnfria kalamataoliver.

Till sist 2 dl riven gräddost eller lagrad ost strödd jämnt över alltihop. Grädda på 225° i ca 20-30 minuter.

Pizzasalladen till gör du så här:

Börja med 1 liter finstrimlad vitkål. Den är enklast att strimla med osthyveln.

Häll ett par dl kokande vatten över vitkålen, häll av efter en minut. Det här gör salladen extra saftig.

Strimla 1 röd paprika och blanda en vinaigrette på 1 dl olivolja och 2-3 msk vit balsamvinäger.

Blanda alltsammans till salladen i en bunke, krydda med salt och svartpeppar efter smak och rör ner 1 dl pumpakärnor.

Kyl pizzasalladen en stund innan serveringen.

Pizzasallad

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/04/02/meatza-kottfarspizza/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 kommentarerLämna en kommentar

  1. Jag trycker först på kommentarer och då kommer bar det aktuella receptet fram, sen är det bara a tt skriva ut, vill man inte ha bilderna tar man bara bort dom först, lätt som en plätt, så gör jag på alla bloggrecept där det inte går att bara skriva ut receptet direkt.

  2. gillar dina recept, men ogillar starkt att det inte går att skriva ut bara det aktuella receptet. vi har i stort sett slutat använda dina recept nu pga av att det blir så bökigt att sitta och klippa och klistra för att skapa ett nytt dokument med enbart recept. nyss gjorde vi ett undantag och skrevut ditt recept på Meatza. TRETTIO sidor spottades ut ur skrivaren varav vi behövde tre…. vi använder sällan pappersdokument, men just till recept är det praktiskt att slippa klegga ner dator/mobil vid spisen

    • Du kan kopiera länken och klistra in i Print Friendly, länk finns i högermarginalen. Om du markerar rubriken på dagens inlägg, så blir det också bara det som kopieras 🙂 Trevlig lördag.

      • Aha! Jag klickade på den lilla knappen under – bredvid Facebook Pinterest mfl. Tack

      • Fint, då ska det nog gå bättre nu. Här snabblänk till Print Friendly, det blir så bra utskrifter där 🙂
        http://www.printfriendly.com/

      • Nu har jag tagit bort den lilla Skriv ut-knappen under inläggen, så fler inte behöver råka skriva ut massor med papper 🙂

      • Print Friendly är superbra – och jag har tack vare dagens miss insett att det t o m är ännu bättre än vad jag redan visste. 😉 Meatza ska vi testa i veckan som kommer – vi har färs som vi köpt från en gård i krokarna.

      • Vad roligt att du blev hjälpt av tipset, då hoppas jag att du fortsätter titta in och ta del av mina recept. Och kanske köper min kokbok Grillmat LCHF också 😉 ❤


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.