Pannbiffar 5-6 port
1 kg nötfärs/lammfärs
2 ägg
2 dl grädde/kokosgrädde
1 hackad, stekt lök
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk sesamfrön
2 msk chilisås
1 msk oregano
1 tsk chiliflingor
1 tsk Worcestershiresauce
Salt och peppar
Smör till stekning
Blanda ägg och grädde med frön och kryddor. Smula ner färsen i bunken.
Häll i löken och blanda snabbt ihop allt med händerna.
Smaka av om det behövs mer kryddor och låt svälla en halvtimme.
Då håller färsen ihop bättre under stekningen.
Forma till små biffar, jag fick till 20 stycken av den här satsen.
Stek biffarna i omgångar, några minuter på var sida. Lägg upp i en form eftersom.
Skölj ur stekpannan mellan stekningarna, med lite rödvin och/eller vatten. Häll skyn över pannbiffarna.
Täck med folie och värm på 175° i 15-20 minuter vid serveringen.
Tacosmör
150 g smör
2 msk tärnad röd paprika
2 msk tärnad gul paprika
1-2 msk ekologisk tacokrydda
1 riven vitlöksklyfta
1 krm balsamvinäger
Lite pressad citron
ev 1 msk chilisås
Chiliflingor
Salt
Ta fram smöret så det blir rumstempererat. Häll över alla kryddor och den finhackade paprikan.
Rör smöret smidigt och poröst, lägg upp i en skål och kyl.
Ta fram en stund innan serveringen, så kommer alla smaker fram mer.
En rättikagratäng och inlagd paprika smakar gott till.
[…] att börja med middagen. Hittade ett pannbiff-recept på nätet som efter några justeringar passade min kosthållning. Till det fick barnen och Sarah […]