Broccolisoppa med salami och ägghalvor

Broccolisoppa

Broccolisoppa med salamistrimlor 2 port

250 g förvälld broccoli

3 msk smör

½ gul lök

1 vitlöksklyfta

1 dl kycklingfond eller 1 msk ekologiskt buljongpulver

2 dl grädde/kokosgrädde

1 dl vatten

Havssalt och nymald vitpeppar

Kokta ägghalvor

Skär broccolin i små bitar, hacka lök och vitlök fint.

Fräs grönsakerna några minuter i smöret, krydda med salt och peppar.

Häll över buljong, grädde och vatten. Koka upp och låt puttra i 30 minuter.

Mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen.

Skär tunna strimlor av salami och rosta i het stekpanna. Eller servera korven på spröda frökex.

Några ägghalvor och lite fetaoströra är gott till.

Broccolisoppa med ägghalvor och frökex från Huså Bröd

Published in: on 28 december 2015 at 14:00  Comments (4)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2015/12/28/broccolisoppa-med-salami-och-agghalvor/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Har djupfryst broccoli. Undrar om det går bra. Annars finna alla ingredienser hemma……
    God fortsättning Birgitta.

  2. Vad roligt att just idag. Satte veckans matsedel igår så just idag blev det denna, en av våra favvisar

    //Camilla


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.