Broccolisoppa med salamistrimlor 2 port
250 g förvälld broccoli
3 msk smör
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl kycklingfond eller 1 msk ekologiskt buljongpulver
2 dl grädde/kokosgrädde
1 dl vatten
Havssalt och nymald vitpeppar
Kokta ägghalvor
Skär broccolin i små bitar, hacka lök och vitlök fint.
Fräs grönsakerna några minuter i smöret, krydda med salt och peppar.
Häll över buljong, grädde och vatten. Koka upp och låt puttra i 30 minuter.
Mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen.
Skär tunna strimlor av salami och rosta i het stekpanna. Eller servera korven på spröda frökex.
Några ägghalvor och lite fetaoströra är gott till.
Har djupfryst broccoli. Undrar om det går bra. Annars finna alla ingredienser hemma……
God fortsättning Birgitta.
Javisst, det går lika bra. Tack detsamma, Ingmarie 🙂
Vad roligt att just idag. Satte veckans matsedel igår så just idag blev det denna, en av våra favvisar
//Camilla
Roligt att kunna bidra med lite inspiration 🙂