Farväl till Facebook och julstress

Att fånga dagen, ögonblicket och njuta av här och nu, det är nåt jag och Tomten försöker oss på varje dag...

Att fånga dagen, ögonblicket och njuta av här och nu, det är nåt jag och Tomten försöker oss på varje dag…

Tagit ett beslut

Nu är det dags att dra ner lite på stressen i mitt liv och börja göra mer av det som är bäst för just min hälsa.

Jag känner personligen inte av så mycket av stressen inför julen, eftersom jag valt att bo här nere vid Medelhavet i december.

Men mitt datorarbete tar mer och mer tid och det har nu fått mig att fatta ett viktigt beslut. Jag lägger ner hela mitt engagemang på Facebook.

Så, det var skönt att äntligen skriva ner det jag tänkt på nu den senaste månaden…

Facebook är bra på många sätt:

  • Det skapar kontakter med nära och kära, gamla och nya bekanta, möten man inte skulle fått möjlighet till annars.
  • En plats där man kan diskutera både de små tingen och de stora världsfrågorna.
  • En plats att dela med mig av mina matkunskaper till alla som är osäkra på hur man lagar god och nyttig mat.
  • Sist men inte minst, en fantastisk marknadsföringsportal för mina recept och kokböcker.

Men också en stor energitjuv, som jag nu alltså bestämt att ta bort ur mitt liv.

Julmarknad i Alanya

Julmarknad i Alanya

Har du frågor och funderingar kring mat och hälsa är du mycket välkommen att ställa dem härinne på bloggen. Från den 1 januari nästa år så raderar jag min Facebooksida.

Det har tagit väldigt mycket av min datortid att svara på alla privata meddelanden och andra frågor, ställer du dem här istället får så många fler ta del av svaren.

Jag kommer inte att göra fler inlägg på Facebook efter det här, så du får gärna lägga till dig som följare av bloggen och få uppdateringar till din e-post.

Klicka bara på länken Anmäl mig, den hittar du under bilderna på mina kokböcker i högermarginalen.

Nu kommer det att bli mer arbetsglädje och energi över till mitt bloggande och att skriva tidningsartiklar.

Jag har just fått ett nytt jobb som mat/rese-skribent i Expressens Allt om LCHF, skickade iväg första artikeln förra veckan.

Det känns väldigt roligt att få skriva om det som ligger mig varmast om hjärtat i Sveriges största LCHF-magasin.

Jag skriver sen 4 år en matkrönika om lågkolhydratkost med jämtländska förtecken varje månad i 100% Östersund.

Senaste året har jag även medverkat med mina recept på tyska i tidningen LCHF Deutschland.

Slow cooking

På bokfronten händer inte så mycket just nu, annat än att mina 3 kokböcker ges ut i USA nästa sommar.

Och det är ju förstås det största som hänt mig hittills, sen jag började skriva min blogg för 5½ år sen 🙂

Jag tog för ett år sen själv kontakten med ett förlag i New York, Skyhorse Publishing, presenterade mina böcker och de nappade.

Det känns otroligt hedrande att de valde att ge ut alla mina böcker, det är inte ofta det händer författare i Sverige.

Nu har jag flera nya bokidéer på tankestadiet och några som ligger för bedömning hos  olika förlag, hoppas på ett positivt besked framöver.

Har så många bra recept att dela med mig av, känner du nån som har ett förlag får du gärna tipsa dem om mig 😉

Hoppas du kommer att följa mig även i fortsättningen härinne. Det kommer som vanligt att bli ett och annat matnyttigt tips.

Recept som du gärna får dela med dig av till dina Facebook-vänner och förstås alla vänner i verkliga livet.

Här kan du läsa om Therese Renåkers sätt att hantera julstressen, hon ger många bra vinklingar hur man kan leva ett lugnare liv innan jul.

Lucka 17

Tomten ägnar mycket tid åt avkoppling på sin semester...

Tomten ägnar mycket tid åt avkoppling på sin semester, vi har mycket att lära av honom…

Annonser
Published in: on 16 december 2014 at 06:00  Comments (62)  
Tags: , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/12/16/farval-till-facebook-och-julstress/trackback/

RSS feed for comments on this post.

62 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej Birgitta , Jag förstår ditt beslut och tycker det är klokt då det tar så mycket tid och energi. Du försvinner ju inte tack ock lov och du har din fina blogg kvar med härliga bilder och inspirerande inlägg:) det räcker gott och väl för både dig och alla som följer. Vilken härlig bild på marknaden i Alanya! Ha de gott😊

    • Hej Anneli. Det här är ett gammalt inlägg från Jan 2014, jag kom tillbaka efter en månad 🙂

  2. Hej,
    Tråkigt tycker jag, som har följt och inspirerats av dig och dina recept i flera år. Jag har alla dina böcker och lagar många av dina recept ofta och har uppskattat att du alltid svarar och delar med dig. Tack, tack, tack! Jag följer din blogg.
    God stressfri jul!
    Susanne

    • Tack för att du köpt mina böcker 🙂
      Du är varmt välkommen att följa mig här istället och komma med frågor och kommentarer. Orkar inte med att svara på allt fler frågor på två ställen, det har blivit en stor börda att ta hänga med i allt på Facebook. Hoppas du och alla andra förstår det ❤

  3. Bra beslut, vi har länge varit med i VVFB (våga vägra FB), Vi har följt dig här på bloggen sedan du började blogga igen.
    Tack för Lussekatt-receptet, uppskattar att du endast hade kokosmjöl,
    de flesta brukar blanda mandel- och kokosmjöl och då har jag svårt att få till det med bara kokosmjöl (vi har en kompis som inte tål mandel och hasselnötter bl.a).
    Ser fram emot dina recept och kommande böcker.
    God Jul och Gott Nytt År!
    Ses vi på LCHF-kryssen i mars?
    Lena o Erik

    • Tack, ja ibland blir det för mycket med all media 🙂
      Det var mina vänner på bloggen Under vårt tak som stod för det fina receptet på lussekatterna, äras den som äras bör ❤
      Ja, jag har bokat kryssningen 🙂

  4. Önskar följa din blogg.

  5. Tack för mycket bra recept. Kommer följa dig på bloggen:-) Lycka till med nya jobbet. Önskar dig en God Jul och Gott Nytt År!!

  6. Klokt beslut Birgitta! ♥

  7. Tack så mycket Birgitta ❤❤❤för allt du delar med dig av. Jag förstår ditt val, Facebook tar mycket tid. Jag kommer med glädje att följa dig här på din blogg. Du är en riktigt bra människa och jag önskar dig mycket gott i ditt liv. Stor kram och mycket lyckönskningar från mig!!!

    • Tack, vad glad jag blir åt din fina kommentar, Dyveke. Du är också en riktigt bra människa ❤

  8. Lycka till i fortsättningen och tack för ditt fina arbete 🙂
    Följer dig gärna på bloggen, har anmält mitt intresse där.
    Mvh/ Lisbeth

  9. Hur gör jag för att bli av med alla andras kommentarer på min mail ??

  10. Lycka Till med ditt nya liv utan Facebook!
    Självklart följer jag dig i dina nya uppdrag!
    Det är alltid roligt och lärorikt att läsa det du skriver, vilken form det än är. :-).
    Kram från ett mörkt och vått Skåne

    • Tack, Eva, glad att ha dig med på min vidare resa. Kram från ett grått Alanya ❤

  11. Ha en trevlig jul och nyårshelg. Följer dig på bloggen 🙂

  12. Vilket jättebra beslut! Mycket klokt att lyssna på sin kropp och varva ner i tid. Jag fortsätter att följa dig på bloggen och önskar dig lugn och ro och lycka till med framtida spännande matprojekt 🙂

    • Tack, ja jag hoppas att jag kanske får många fler att tänka till, så inte det sociala på nätet blir för stort 🙂

  13. Jag älskar dina recept Birgitta och tycker det är såå viktigt, rätt och klokt att du har tagit detta beslut som blir bra för dig. Jag vill ju inget hellre än att du ska orka och fortsätta skapa fantastiska recept, inspirera och förhoppningsvis skriva fler kokböcker…som jag kan köpa.
    Önskar dig en riktigt avkopplande och God Jul & Gott Nytt År.

    Tack och kram från Lena 🙂

  14. Synd för oss men förstår att det kan bli lite mycket med alla som vill ha gratiskonsultation. Ha en trevlig och lugn jul och nyår 🙂 Ses vi på kryssningen i vår?

    • Tack, jag jag har ju själv valt att svara på varenda kommentar jag får både på Facebook och här, som en service till mina läsare. Men till slut blev det för mycket tillsammans med andra märkliga saker som Facebook kan bjuda på 😉 Ja, betalade kryssningen igår, vi ses ❤

  15. God Helg säger jag till dig och tack för alla recept och all information om mat och hälsa. Mina mandelmusslor blir inte så himla bjudbara, men är goda ändå. Ska försöka mig på en tredje gång, det måste lyckas innan lördag. 🙂 Din Grillbok blir en julklapp till någon på lördag, då vi firar lite i förväg.

    • Tack, hoppas du får till en bjudbarare variant och tack för att du sprider mina böcker ❤

  16. Förstår dig mycket väl ! Njut av livet, Facebook tar mycket tid, du har så mycket annat också vid sidan om. Är glad för goda recept som kommer på mailen och läser din blogg med glädje . Ha en skön vilsam dag 😉

    • Tack, jag har njutit av varenda minut idag ❤ Det var en rätt tung börda som åkte av mina axlar. Har ju själv valt att vara väldigt aktiv på Facebook, men till slut fick det av olika anledningar vara nog 🙂

  17. Kommer sakna dina inlägg på facebook helt klart, Samtidigt förstår jag dig. Även jag känner ibland att facebook stjäl mycket tid. kommer att följa dig på bloggen naturligtvis och fortsätta laga din mat och dela med mig av dina recept. Önskar dig all lycka med vad du än gör!

    • Tack, ja du har ju varit en verkligt trogen följare 🙂 Hoppas du får lika mycket glädje av att titta in här ❤

  18. Tack för allt. Nu vill jag följa dig på bloggen😉

  19. Tack för allt du delat med dig♡ önskar dig God jul och gott nytt år. Lycka till på ditt nya jobb och en välbehövlig vila, kram♡

    • Tack, Marianne. Njuter redan för fullt av min nyvunna ledighet, varit ute i det fina vädret i 4 timmar idag, träffat vänner, handlat grönt och bara glatt mig åt mitt beslut 🙂

  20. Bra att du tänker på dig själv. Energitjuvar är aldrig brs och msn måste först och främst tänka på sig själv. Kommer att sakna dig här. Men jsg dka följa bloggen för det är väldigt många recept som jag inte har provat. Blir efter jul när allt har lugnat ner sig. Grattis till ditt nya jobb. Önskat Dig en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

    • Tack, det känns väldigt bra att ha fått mer tid över för det viktigaste i livet, min hälsa och mina närmaste ❤

  21. Önskar dig all fortsatt lycka med din blogg, dina böcker, det nya spännande jobbet och livet i övrigt. Kommer att sakna dina fina inlägg på fb, men jag kommer att vara en ständig ”titta-in-här”. Och jag kommer fortsätta dela med mig av dina underbara recept. Skönt att komma till insikt och prioritera sig själv och ta bort onödig stress. Så klokt av dig. Kram! 😊💜

    • Tack ❤ Ja, jag har kanske satt ord på det många tänker idag. När de sociala nätverken tar mer tid än det sociala i verkliga livet och förtar glädjen i mötena med sina medmänniskor, då är det dags att hoppa av 🙂

  22. Stort grattis till alla spännande uppdrag o bokprojekt du har på gång 💜

    • Tack, Louise, stort lycka till du med. Inte glömt hormonkursen, bara inte haft ork och tid… Men nu får jag mer tid över efter nyår så då är det nog dags 😉 Kram ❤

  23. Där satt den! ❤

  24. Önskar dig mycket lycka till! Viktigt att man tar nya beslut om de känns rätt. Springer jag på något mer recept som behöver göras om så hör jag av mig. Ses här på bloggen istället. God jul. Kram Laila

    • Tack, du är välkommen med fler tips, Laila. Fröknäcket blev ju en succé för både mig och Huså Bröd ❤ Kram och God Jul 🙂

  25. Grattis till nya jobbet och alla framgångarna. 🙂

    • Tack, det är verkligen roligt att mitt bloggande har lett så långt. Det är ju mycket tack vare er läsare ❤

  26. Tack för alla inspirerande tankar och recept. Har haft väldigt stor glädje av att följa dig på fb ock kommer naturligtvis följa din blogg.
    Önskar er en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!
    Per Qvenild

    • Tack, Per. Roligt att höra att du tyckt om mina delningar och varmt välkommen att följa med härinne 🙂

  27. Att radera ut energitjyvar ur sitt liv är ett mkt bra beslut! Må så gott å en riktigt God Jul!
    Jag hakar på till Bloggen! 😘

  28. Härligt för dig att du kommit så långt att du ”slänger ut” energitjuvar …. det borde många fler av oss göra. När man som du har förmånen att njuta tillvaron på en sådan rofylld plats som jag vet att Alanya är under vintern utan en massa stressade turister då ska man inte ha en massa ”måsten”. Grattis till nya jobbet på Expressens LCHF-bilaga och lycka till med nya eventuella bokprojekt … jag väntar med spänning … och din fräscha blogg den kommer jag att fortsätta följa. H en riktigt god Jul och ett Gott Nytt År.

    • Tack, Åsa ❤ Ja, när det blir lite för tufft att svara på alla kommentarer och även få läsa sånt som man egentligen borde få besked den privata vägen genom telefonsamtal eller mail, då har Facebookanvändandet tagit för stora proportioner i en del medmänniskornas liv. Det är ett bra sätt att hålla kontakten, men det får aldrig ta över det personliga mellan vänner och bekanta. Vi måste börja värna mer om det privata och personliga innan det är för sent 🙂

  29. Tack för denna gång, hoppas du kommer tillbaka ibland.
    God Jul!

    • Här på bloggen kommer jag att finnas, det är bara Facebook jag överger 🙂

  30. Fantastiskt bra beslut när man känner så! Energitjuvar finns det allt för många av … Och som sagt vi hänger ju på här istället!! God Jul och Gott Nytt År! och hälsa ”Tomten”.

    • Tack, Fatma ❤ Ja, när Facebook tar mer och mer av ens tid och energi är det dags att göra något åt det 🙂

  31. Det gör Du helt rätt i. Bara för oss att följa efter om vi vill och bra att Du känner efter vad som är bäst för Dig. God jul och ha det underbart. Vi åker till värmen i morgon 😄

    • Tack, ja det här var ett mycket skönt beslut att fatta 🙂 Trevlig resa ❤


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s