Artikel om mig i Året Runt

Medverkan i veckotidning

Häromveckan var jag med i en artikel om hälsa i Året Runt. Här ovan en bild på den något skrynkliga artikeln, som kom med post genom Europa.

Jag blev i december intervjuad av journalisten Lotta Mellberg om mina hälsovinster sen jag ändrade min kosthållning.

Hon äter själv LCHF, så det blev ett mycket intressant samtal.

För nytillkomna läsare, så har jag blivit av med en besvärlig Fibromyalgi, sen jag för 3 år sen började äta en glutenfri lågkolhydratkost.

Värken i leder och muskler och den stundom förlamande tröttheten, försvann mer och mer när jag drog ner på kolhydraterna och la till mer fett i min mat.

När jag sen slutade helt med gluten, efter att jag fått konstaterat att jag är glutenintolerant, så blev jag i stort sett bra från min mångåriga värk.

Idag kan jag känna av extra trötthet och värk vid hastiga väderomslag eller om jag ansträngt mig för mycket.

Men den allra största delen av tiden, känner jag inte alls av några symptom på Fibromyalgin längre.

Det här är så fantastiskt skönt och jag vill dela med mig av min historia, så att många fler kan få chansen att bli bättre.

Året Runt fokuserade mest på att jag gått ner 20 kilo, sen jag vägde över 95 i början av min sjukskrivningsperiod efter ryggskadan.

Visst är det härligt att vikten gått ner, men det allra viktigaste för mig är att värken försvunnit.

Här kan Du läsa lite mer om mitt tillfrisknande i Fibromyalgi och LCHF.

Nedan lite bilder från ett Alanya som börjar bli vårgrönt och varmt, trots snöklädda berg runt stan. Såg de första svalorna häromdagen.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2012/01/28/artikel-om-mig-i-aret-runt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

25 kommentarerLämna en kommentar

 1. […] några år med friskare mat som lindrat hennes fibromyalgi avsevärt. Läs hennes historia här på hennes blogg.  Passa också på att läsa hennes andra inlägg där eller på vår sajt här. Birgitta har haft […]

 2. Halkade in på din blogg via LCHF klubben och läste att du blivit av med din fibro, samma här =)
  Har dock inte ätit LCHF så jätte länge men har gått ner 40 med hjälp av viktväktarna och ett jävlar anamma och nu kände jag att jag ville ta de sista 5 kg på ett annat sätt. Fick även med mig min man i detta med LCHF och det fungerar jätte bra för oss, han har gått ner 7 kg nu på ett par månader =)
  Ville bara dela med mig av vår erfarenhet.
  Ha det gott!

  • Hej Sara och Välkommen till mitt kök. Vad glad jag blir att du berättar din historia, tänk vad härligt att vi blivit kvitt vår Fibromyalgi. Ju fler vi blir som berättar om våra hälsovinster, desto fler kommer att kunna få upp ögonen hur bra man kan må med den här kosten, som är det som mest liknar det våra förfäder åt. Grattis till dig och din man 🙂

 3. Jag hoppar över ”dagens”, men SUGER desto mer i mig dina
  vackra foton.
  Jag sitter där på trappan och insuper dofter och vyer, snart skall jag resa på mig för att gå ner till Kleopatra stranden och doppa mina fötter i vattnet.

  Jag stannar nog där under några timmar, sedan går jag nog upp till Borgen en sväng och tittar ut över havet.

  • Tur du gillar mina bilder, även om maten inte passar i smaken 😉 Ha en skön tur 🙂

 4. Vilken härlig historia, nästan som en saga som slutar lyckligt 🙂
  Grattis till alla ”vinster” med lågkolhydratkost !

  • Tack, Jimmie. Ja, jag är verkligen lyckligt lottad som hittat det här sättet att leva, vilken skillnad mot bara för några år sen. Det känns verkligen bra att jag kan hjälpa andra också, både genom blogg, kokbok och tidningsartiklar 🙂

 5. Massa grattis! Vad KUL!!!

  • Tack, fröken Dill 🙂 Ja, det känns fint att jag når ut både med min mat och berättelsen om mitt liv med LCHF till den stora publiken.

 6. Önskar jag hade tidningen :-(. Dina receptbilder är så smakfulla och jag blir sugen, trots att jag äter god LCHF-mat var dag. Ser framemot ”Din Tapasdag” på GranCanaria.

  • Tack, Eva. Härligt att jag kan väcka matlust med mina bilder. Ser också fram emot att träffa alla nya och gamla vänner på Gran Canaria 🙂

 7. Ger din glutenintolerans utslag på ett konventionellt test hos landstinget eller har du listat ut det själv genom att prova?

  • Den gav inte utslag på testen, hade inte ätit gluten på länge då. Men min läkare konstaterade att jag var glutenintolerant efter att ha hört mina symptom och efter de undersökningar jag hade gjort de senaste åren. Sen märker jag direkt om jag äter nåt som innehåller mjöl utan att jag vetat om det. Händer ibland att jag glömt att fråga, om det är något som borde vara utan mjöl, men där de blandat i ändå. Magont och svullnad nästan direkt.

 8. Du är bäst, du vet det va..?

 9. Vilken fin publicitet! Roligt, viktigt att dessa tidningar kör dessa reportage för de är ju annars rätt fullproppade med sockerstinna recept 😉
  Jättekul, grattis/Annika Rogneby

  • Hej Annika och Välkommen till mitt kök. Tack, visst är det kul att de blandar upp det traditionella med våra typer av recept nu 🙂 Ser fram emot din nya bok i vår. Micke tar ju så fantastiskt fina bilder till recepten också, det betyder mycket för en bok.

   • Tack Birgitta! Ja det ska bli kul att få hålla boken i sin hand (du vet känslan…få bläddra för första gången). Micke är allt en konstnär så jag är glad att han hade tid för mig även denna gång

   • Den känslan är verkligen något extra 🙂 Hoppas få jobba med Micke fler gånger, det var otroligt givande. Vilket ljus och liv han får fram i bilderna.

 10. Åhh, vilka härliga bilder Birgitta!

  Kul med artikeln, undrar om tidningen finns kvar ute i affärerna ännu, iså fall ska jag se till att köpa med mig en hem och läsa!

  • Tack, Veronica. Tror nog inte den finns kvar i handeln, men hör med nån gammal släkting, många äldre som prenumererar på Året Runt 🙂

 11. Jättegrattis!

 12. Kul att du visar artikeln!! Jag glömde alldeles bort att köpa tidningen som jag tänkt…!
  Fina bilder du tagit!! När jag ser havet och stranden så vill jag BADA och SIMMA!!!! Men det kanske inte är så varmt i vattnet än?
  Ha det gott!!

  • Ja, det är ju inte varje dag jag är med i Året Runt, så det vill jag ju dela med mig av 😉 Det är faktiskt en del som badar, temperaturen ligger på 17-18 gr så här års, alltså ungefär som i Fuluälven hemma i Dalarna om sommaren. Men jag väntar till högre temp.. Ha en fin helg 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: