Rödvinsbräserat Kycklinglår med Gräddig Vitlökssås

Rödvinsbräserad Kyckling med Vitlöks-Gräddsås

Turkisk kyckling är väldigt god

Jag köpte några riktigt fina kycklingklubbor. Det är rejäl storlek på dem här, två stycken vägde 960 gram. I och med att kycklingen får växa till sig, så blir det ett mycket saftigt kött.

Jag delade dem vid leden och frös in den mindre klubban till kommande behov. Lårbiten är den del jag tycker bäst om på kycklingen, med ett smakrikt och mört kött.

Kycklinglår delade vid leden

Kycklinglår kräver ganska lång tillagningstid, för att det inte ska vara rött vid benet. Men om Du testar den här varianten och snittar benen, så går det snabbare. Jag kokar dem ändå ganska länge, det blir så mört av det. Och jag har ju gott om tid.

Kycklinglår i Gräddsås på nytt sätt

2 stora Kycklinglår

Paprikapulver

Oregano

Havssalt och nymald Vitpeppar

2 msk Smör

4 stora Vitlöksklyftor

2 dl Rödvin

1 stor Tomat

1 tsk Worcestersauce

1 krm Kanel

3 dl Grädde

Skär några skåror i köttet ner mot benet, gnid in rejält med kryddor. Snitten gör att mer smak tränger in i köttet och att det går fortare att få genomstekt.

Bryn bitarna rejält, tillsammans med vitlöken i smöret. När det fått färg tillsätter Du tomaten i klyftor. Låt fräsa en stund, häll sen över vin, worcester och kanel. Låt koka 30-45 minuter. Ta upp kycklingen, mosa eller mixa tomat och vitlök i skyn och låt reducera till hälften. Häll i grädden och koka såsen tjock, lägg ner kycklingen att värmas på slutet.

Jag serverade små Broccolibuketter wokade i Smör, med Champignoner och grön Turkisk Paprika till. Lite gröna Vindruvor till dessert. En fin solnedgång över Borgen, blev en bra avslutning på middagen.

Solnegång över Borgen i Alanya, Turkiet

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/10/24/rodvinsbraserat-kycklinglar-med-graddig-vitlokssas/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Gott!
    Vacker mosaik.

    • Hej Helena. Riktigt gott blev det. Mosaiken har vi på balkonggolvet. Bra ljusförhållande där ute, sol och varmt fortfarande här 🙂


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: