Jag återkommer ofta till min Favoritfisk, Laxen.
Den går att variera på hur många sätt som helst, ofta skär jag ett snitt i en tjock bit och fyller med nåt gott. Den här dan blev det Gräslökssmör. Det är den av örterna på min balkong som växt till sig så mycket att jag har kunnat skörda en del av den. Nu när värmen kommit, hoppas jag att de andra sätter fart också. Balkongodling är nästan lika skoj som matlagning..

Lax är lättsam sommarmat
Lax med Gräslök:
Två tjocka bitar Lax
50 gr Smör
En knippe Gräslök, hackas och delas i två högar
Salt o Peppar
Lite Citronsaft
2 dl Grädde
½ dl Vitt vin
Rör smöret mjukt med hälften av gräslöken och kryddor. Skär ett djupt snitt i laxen, krydda och pressa över lite citron. Fördela smöret på laxen. Lägg i smord form, häll grädde och vin runt om. Strö över resterande gräslök och lite Havssalt.
Grädda i 175° i 15 min. Servera med kokt sparris, avocado och grönt.

Lax i gott sällskap
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!