Söndags-Lax

Bjud din Älskling på en fin bit Lax idag.

Jag lovar att det blir uppskattat.

Är ni fler, dubbla bara receptet

Chèvregratinerad Lax för Två:

2 bitar Lax à 150 gram
1 skiva Chèvre
2 msk Smör
Rivet skal av 1/2 Citron
Lite Citronsaft att pressa över laxen
Salt
Chiliflingor

Haricot Verts i Tomat:

200 gram frysta Haricot Verts
2 Tomater
1 Gul lök
1 klyfta Vitlök
1/2 Röd Paprika
2 msk Smör
2 msk Olivolja
2 msk Rödvin
1 tsk Soja
Timjan
Persilja
Salt o Peppar

Sätt ugnen på 175°

Börja med tomatsåsen. Hacka löken, tomaten och paprikan.
Smält smör och olja i en gryta, tillsätt löken.
Bryn lätt utan att det tar färg. Rör ner tomat och paprika,
låt puttra en stund.
Häll i rödvin, soja, salt o peppar. Vänta med färska örter
tills det puttrat klart, har du torkade rör ner dem nu.
Låt koka ihop några minuter, tillsätt sen de frysta bönorna.
Koka tills du tycker bönorna är lagom,
ca 10 min tycker jag är bra.

Skär ett djupt snitt i varje laxbit.
Krydda med salt o peppar och pressa
över lite citron.
Mosa osten med smöret och rör ner citronskalet.
Fördela oströran i laxen. Lägg i smord form och
gratinera i 175° i 15 min.

Servera med böngrytan och en halv avocado.
Ett glas rödvin till.

Njut av en god Laxrätt med ett glas rödvin

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/06/14/sondagslax/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: