Äggröra med Paprika och Chili till Varmrökt Bacon

Tillbaka till Sverige

Idag bär det av hem till Sverige igen, efter 7 veckors långsemester i Alanya.

Nu dröjer det ungefär en och en halv månad innan vi får glädjas åt den här utsikten igen.

Det är alltid lika roligt att åka hem, till släkt, vänner och den vanliga vardagen.

Ska också bli gott att få äta lite griskött igen, särskilt julskinkan hägrar.

Bacon förekommer rätt sällan i mitt kök nuförtiden. Är inte alls förtjust i nitritspäckade och rökaromsfyllda charkprodukter längre.

Ska jag nån gång njuta av bacon, så blir det ett paket från Karlström’s i Ramsele eller någon annan liten, lokal producent.

Den ska vara rökt på gammaldags vis och smakar förstås mycket bättre än de med kemiska aromer.


Under månaderna i Turkiet blir det ännu mer sällan vi äter griskött.

Här kostar det alldeles för mycket, eftersom det specialimporteras bara till turisterna.

Det finns en rätt nyöppnad butik och restaurang i Oba som säljer fläskkött och korvar av egen tillverkning. Den heter Taka Tuka och ligger på Mevki Fatih Caddesi nr 26.

Istället för fläsk blir det istället kalkon eller kycklingbröst med ägg och grönsaker till frukost.

Garanterat utan tillsatser och andra smaker än salt och peppar. En njutning på morgonen.

Med en rejäl klick smör, så mättar det lika bra som bacon.

På bilden är det Ramselebacon tillsammans med en äggröra med lite mer sting än vanligt.

Äggröra med Paprika och Chili för 2

4 Ekologiska Ägg

½ dl Grädde

50 gr Smör

1 tärnad, röd Spetspaprika

1 tsk Chiliflingor

Havssalt

1 Tomat

Vispa samman äggen med grädde och salt. Smält hälften av smöret i en stekpanna eller kastrull.

Fräs paprika och chili i smöret en stund, så paprikan blir mjuk.

Blanda ner äggsmeten och låt puttra tills den blir krämig under omrörning.

Ta från värmen och rör ner resten av smöret, så blir äggröran extra krämig och god.

Servera med stekt bacon och en halv, skivad tomat.

 

About these ads

The URI to TrackBack this entry is: http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/11/25/aggrora-med-paprika-och-chili-till-varmrokt-bacon/trackback/

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

11 kommentarerLämna en kommentar

  1. [...] Äggröra med Paprika och Chili [...]

    Gilla

  2. Ser riktigt smarrigt ut. Ja rökarom och E621 vill man inte ha i baconet

    Gilla

    • Tack, Milla. Just den här gammaldags typen av varmrökt bacon smakar himmelskt, jämfört med de ”moderna” med en massa tillsatser :)

      Gilla

  3. Hej! Jag undrar om bacon du skriver om är utan tillsatser?

    Tack för en fin blogg! :)

    Kram
    Lana

    Gilla

    • Hej Lana och Välkommen hit. Roligt att höra att du tycker om bloggen :) Har ingen förpackning hemma nu, men tror den innehåller nitrit som de flesta andra sorter. Men ingen glutamat och rökarom, som är det sämsta jag vet med de flesta baconsorter.
      Gå in på Karlströms hemsida och skicka dem din fråga, så får du veta precis vad deras produkter innehåller :)

      Gilla

  4. Ska följa dina recept när vi kommer hem.Har börjat här. Boken ska köpas. Vår dotter som är flygvärdinna tyckte uniformen började bli trång. Hon hade hittat dig på nätet o nu mår hon, 5 kg lättare, jättebra o har med sig egen mat på jobbet.
    Vi åker om en vecka! hälsa Lennart och ha en bra sejour i Sverige.

    Barbro o Stig på Azalea

    Gilla

    • Hej Barbro och Välkommen in i mitt kök. Vad roligt att höra att både ni och dottern mår gott av mina recept. Njut av sista veckan, här hemma är det ingen snö men massor av blåst. Hälsa du med :) Vi ses framöver.

      Gilla

  5. Hoppas resan hem går snabbt, smidigt och bra!! :D

    Gilla

    • Tack, Anneli. Allt gick bra, men oj vad trött jag var på slutet. Ögonen gick i kors när jag satt på Östersundsflyget… Nu blir det en lugn helg i ljud av stormen utanför :)

      Gilla

  6. De på Karlströms måtte gilla oss! ;-) Jag marknadsför deras produkter mest för jämnan jag med. Nu sist beställde vi en hel låda därifrån som fick åka med söderut efter sambons jaktresa i Jämtland. Inte för att vi äter bacon så där väldans ofta, men när man väl äter det så ska det ju vara gott! Och för den som tål gluten och kan leva med kolhydraterna så säger jag bara… blodpuddingen… mmm!
    Välkommen hem!

    Gilla

    • Tack, Matgiken. Visst är det kul att vi har den här möjligheten att göra reklam för riktigt bra mat :) Saknar faktiskt blodpudding, kanske får ta och experimentera fram en egen utan gluten så småningom ;)

      Gilla


Kommentarer och delningar mottages tacksamt! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 701 andra följare