Lättlagad hotellmat utan spis

Enkel snabbmat

Att laga enkel mat på semestern kan vara ett bra alternativ, om Du inte har tid, råd eller lust att gå ut för att äta varje måltid.

Här kommer några snabba tips på goda Tapas från Gran Canaria, där jag just nu är på Hälsoresa med Anna Hallén.

Hotellet är mycket fint, men saknar spis. Bara micro och kaffebryggare finns.

Uppkopplingen är inte så vidare snabb så det blir bara ett snabbt inlägg nu, mer utlovas när jag är hemma igen.

Tiden för att sitta vid datorn är också väldigt begränsad. Vi har verkligen hunnit få mycken lärdom när det gäller Pilates, Zumba och bra kostvanor.

Anna är en suverän föreläsare, vi 15 deltagare sitter som tända ljus och lyssnar, även fast solen glittrar i Atlanten utanför fönstret.

Tid för sol och bad har det också blivit, även en fantastisk bergsvandring och mycket god mat. Mer om det senare.

Jag köpte en knippe färsk grön Sparris på marknaden i Puerto de Mogan. Den blev riktigt bra, kokt i en thémugg i micron.

Jag skar till sparrissen så knopparna kom strax ovanför kanten. Fyllde på med vatten och saltade ordentligt.

En minut på full effekt i microugn, sen vila en minut. Så en minut till och så fick sparrisen dra på eftervärmen en stund.

Då är det bara att hälla av vattnet och njuta av lättkokt, välsmakande sparris.

Jag lindade skivor av Serranoskinka runt och serverade med Cocktailtomat med Mojo-krydda och Havssalt med Örter från Fuerteventura.

Aioli från burk, Musslor likaså från burk och Brieost blev goda tillbehör.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/05/16/lattlagad-hotellmat-utan-spis/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] Serranolindad Sparris […]

  2. Ser både lyxigt och gott ut 🙂 Härligt att höra att resan är bra på alla sätt, fortsätt njuta 🙂

    • Tack, Veronica. Det är kul att man kan laga lyxmat med bara en thékopp och en micro 🙂 Haft en härlig sista dag med Pilates på morgonen, sol och bad och Core-träning på kvällen. Nu är det bara avskedsmiddag kvar… Hit kommer jag nog att återvända på nästa års Hälsoresa också, perfekt miljö för det.

  3. Låter underbart härligt!!

  4. Enkelt och gott! Du är verkligen påhittig Birgitta. Får nog kolla upp vad zumba är……. Puerto de Mogan är väldigt fint. Där har vi varit två gånger och då haft lägenhet med kök.

    • Tack, Ingmarie 🙂 Det är det enklaste som oftast är godast, tycker jag. Nödlösningar är kul att hitta på, testade att koka ägg i kaffebryggaren också, men det blev inte tillräckligt varmt… Puerto de Mogan är en plats som jag absolut vill bo på nån gång, där är så vackert.

  5. Dette ser jo supert ut 😀 ingen begrensninger når det gjelder LCHF! Vi skal på 5 uker camping til sommeren så da skal jeg ta med dette tipset Birgitta!!! Reisen høres fantastisk ut!

    • Det blev verkligen läckert, de som tror att vi som äter LCHF inte får äta god mat, har ju hur fel som helst 😉 5 veckors camping låter härligt också. Här njuter vi i fulla drag, var nyss ner och tog ett dopp i Atlanten.. Medan de andra Zumbar, det är lite för häftigt för mig…


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.