Lättlagad gratäng
Idag får du tips på en riktigt enkel fiskgratäng jag brukar ta till när jag har fiskrester.
Den är inspirerad av Halva Lindhas mycket goda laxpaj, här hittar du den.
Att blanda majonnäs istället för ost och grädde i gratängtäcket blir väldigt gott, perfekt för alla som undviker mejeriprodukter.
Vill du ta del av mina recept i kokboksformat så hittar du dem här på Adlibris.
Fiskgratäng 2 port
200 g varmrökt, kokt eller stekt fisk
250 g förvälld bladspenat
1 dl strimlad purjolök
½ dl pumpakärnor
25 g smör/ghee/kokosolja
Salt och peppar
Gratängtäcke:
3 ägg
2 dl finhackad dill
1 dl majonnäs
Salt och peppar
Bryn spenat, purjo och pumpakärnor lätt, krydda med salt och peppar.
Lägg i botten av en smord gratängform och fördela fisken i bitar ovanpå. Jag hade rökt makrill, det blev väldigt gott.
Vispa ihop ägg och majonnäs, blanda ner dillen. Smaka av med kryddor.
Bred täcket över fisken och strö över lite extra pumpakärnor.
Gratinera på 175º i 20-30 minuter. Servera med brynt smör, tomat och citron.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!