Kryddig kycklinggryta

Kycklinggryta

Solgul kycklinggryta 2 port

400 g kycklingbröst

3 dl strimlad vitkål

3 dl strimlad zucchini

1 dl kokosflagor

1 dl kokosmjölk

2 msk finhackad ingefära

2 vitlöksklyftor

½ dl kokosolja

2 tsk curry

1 tsk gurkmejamix

Salt och chiliflingor

Lite limesaft eller vinäger

Skär kycklingbrösten i skivor på längden, sen i strimlor.

Stek dem i kokosolja, krydda med salt, curry, gurkmeja och chili.

Häll upp i en skål så länge, torka ur pannan och bryn zucchini och vitkål.

I en annan panna bryner du kokosflagorna med ingefära och vitlök en stund så de får lite färg.

Blanda allt, häll på kokosmjölken och hetta upp snabbt, smaka av om du vill ha mer kryddor.

En skvätt lime eller vinäger över sätter extra sting till rätten.

Tycker du om mina recept och vill stötta mitt fortsatta skrivande?

Då får du väldigt gärna köpa någon/några av mina kokböcker som du kan läsa mer om här.

Kycklingwok med kokos, ingefära och curry

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2020/05/13/kryddig-kycklinggryta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.