Smakrik gryta med fläskkarré

Snabblagad köttgryta

Jag gillar att långkoka grytor, men ibland är det väldigt bekvämt med en snabblagad gryta.

Då är en fet och fin fläskkarré bra att ta till, den behöver ingen lång koktid för att bli mör.

Här har jag gjort en allt-i-ett-gryta, där det gröna, sköna tillbehöret till köttet ingår i form av pumpa och lök.

Fläskgryta

Fläskgryta 2 port

 3-400 g fläskkarré

300 g pumpa eller aubergine

1 silverlök

½ pressad citron

2 tsk paprikapulver

2 tsk kanel

Salt och peppar

50 g smör till stekning

Skär kött och pumpa i kuber och löken i tunna klyftor.

Stek pumpan i en del av smöret så den får lite färg.

Tillsätt löken och krydda med citronsaft, paprika, kanel, salt och peppar.

Stek köttet i omgångar, krydda och häll det över grönsakerna.

Koka ur stekpannan med ½ dl vatten och häll det över köttet.

Koka upp och låt alltsammans puttra ca 10 minuter så allt tar åt sig av smakerna.

Servera med smör, citron och bladpersilja.

 

Published in: on 05 februari 2020 at 07:00  Comments (2)  
Tags: , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2020/02/05/smakrik-gryta-med-flaskkarre/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Åh vad jag blir inspirerad av din matlagning:)


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.