Mandelplättar med hallon

Helgfrukost

Igår delade jag jag med mig av min bästa omelett, det blev ett väldigt välbesökt inlägg, det märks att många uppskattar ägg.

Idag får du tips på ännu en lyxig helgfrukost, riktigt näringsrika och goda mandelplättar.

Som du kanske läst härinne tidigare så äter jag nästan alltid en enkel nötfrukost, men ibland kan jag lyxa till det med en sån här tallrik.

Tål du inte mandel så kan du mixa ½ dl pumpakärnor istället för mandelsmöret.

Fler goda smårätter att förgylla frukostbordet med kommer du att hitta i min nästa kokbok.

Plättar Paleo

Mandelplättar 1 port

2 ägg

1 dl grädde, kokosgrädde eller mandelmjölk

2 msk mandelsmör

1 msk smör/kokosolja

2 tsk psylliumfrön eller chiafrön

ca 1 krm salt

ev lite vaniljpulver och/eller kanel

Lägg mandelsmör, kokosolja och ½ dl grädde i en kastrull och värm, rör ihop så det blir väl blandat.

Vispa ner äggen, fröna och resten av grädden.

Smaka av med salt och eventuell kryddning, låt smeten stå och svälla en timme.

Stek plättar i en plättlagg eller stekpanna, ett par minuter på var sida så de blir frasiga i kanterna.

Om du vill kan du steka dem som pannkakor istället.

Mandelplättar med hallon

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2020/01/06/mandelplattar-med-hallon/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Please, please offer an English translation.


Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: