Helgfrukost
Igår delade jag med mig av min bästa omelett, det blev ett väldigt välbesökt inlägg, det märks att många uppskattar ägg.
Idag får du tips på ännu en lyxig helgfrukost, riktigt näringsrika och goda mandelplättar.
Som du kanske läst härinne tidigare så äter jag nästan alltid en enkel nötfrukost, men ibland kan jag lyxa till det med en sån här tallrik.
Tål du inte mandel så kan du mixa ½ dl pumpafrön istället för mandelsmöret.
Fler goda smårätter att förgylla frukostbordet med finns i mina kokböcker Gröna, sköna tillbehör och Baka med frukt & grönt.
Mandelplättar 1 port
2 ägg
1 dl grädde, kokosgrädde eller mandelmjölk
2 msk mandelsmör
1 msk smör/kokosolja
2 tsk psylliumfrön eller chiafrön
ca 1 krm salt
ev lite vaniljpulver och/eller kanel
Lägg mandelsmör, kokosolja och ½ dl grädde i en kastrull och värm, rör ihop så det blir väl blandat.
Vispa ner äggen, fröna och resten av grädden.
Smaka av med salt och eventuell kryddning, låt smeten stå och svälla en timme.
Stek plättar i en plättlagg eller stekpanna, ett par minuter på var sida så de blir frasiga i kanterna.
Om du vill kan du steka dem som pannkakor istället.
Please, please offer an English translation.
Try this way, Cynthia ❤
https://translate.google.com/translate?hl=sv&sl=sv&tl=en&u=https%3A%2F%2Fbirgittahoglundsmat.wordpress.com%2F2020%2F01%2F06%2Fmandelplattar-med-hallon%2F&sandbox=1