Tomtens julfavorit
Idag får du ett snabbt tips på ischoklad, så du kan börjar förbereda julens goda redan nu och stoppa i frysen.
Jag tyckte inte om ischoklad när jag var liten, men sen jag började göra egen på fin choklad och kokosolja av bra kvalitet då är det en helt annan sak.
Kardemumma har alltid varit min favorit bland kryddor i bakverk och godis, tänk så gott det är även i indisk mat.
Du hittar några av mina indiska favoritrecept i Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken.
Om du nyss hittat till min blogg så kan du här läsa mer om mig och mitt kokboksskrivande.
Ischoklad med kardemumma
100 g mörk choklad 70-90%
50 g kokosolja
1-2 tsk mald eller stött kardemumma
1 krm vaniljpulver
Lite smulat flingsalt
Smält chokladen i vattenbad och rör ner kokosoljan.
Blanda ner kardemumma och vanilj, smaksätt med lite salt, det lyfter fram chokladsmaken.
Häll chokladsmeten i ett litermått och fyll upp i knäckformar, låt stelna i kylen.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!