Pytt i panna med svamp och halloumi

Grön pytt

Många väljer att äta vegetariskt idag, men då är det viktigt att man ser till att få i sig bra med protein.

Den här pytten är lakto/ovo-vegetarisk, den vegomat som passar bäst för mig.

Äter man ägg och ost så får man i sig många av de viktiga ämnen som kroppen behöver för att må bra, utan kosttillskott.

Halloumi eller svensk eldost ger ett väldigt både bra tuggmotstånd och riktigt god smak.

Vill du ha lite extra protein till din pytt, så lägg gärna till en bönsallad eller servera den som ett tillbehör till stekt eller grillat kött eller fisk.

Svamppytt 2 port

4 skivor halloumi/eldost

2 dl tärnad svamp

1 liten morot

½ grön paprika

½ röd paprika

1 gul lök

50 g smör

1-2 krm timjan

Salt och peppar

2 ägg per person

Skär halloumi, morot, lök och paprika i tärningar.

Bryn smöret och stek morotstärningarna några minuter, tillsätt lök, svamp och paprika, fräs en liten stund till och krydda.

Blanda osttärningarna och stek alltsammans några minuter, tills allt fått lite färg.

Servera med stekta ägg och garnera med äpple eller paprika.

Vill du ha rödbetor till så hittar du här mitt recept på från en gammal kokbok, med mindre sötning än som är vanligt numer.

The URI to TrackBack this entry is: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2019/08/17/pytt-i-panna-med-svamp-och-halloumi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.