Rödbetstider
De här rödbetorna har en starkare och mindre söt inläggningslag, än de vi blivit vana vid i burkarna från Felix och Findus.
Smaksättningen med kryddnejlika ger en extra god rödbeta.
Pepparroten i små tärningar gör att inläggningen håller längre.
Här kommer det recept jag använder, direkt kopierat från boken Matlexikon.
Klicka på bilden så blir den mer läsbar.
Den här inläggningen håller hela vintern utan att rödbetorna blir bruna.
Det mesta av sockret blir kvar i lagen, men vill du kan du använda björksocker, sukrin eller liknande, men då blir hållbarheten sämre.
Vill du lägga in dem på Paleo-vis så använd honung istället för socker.
Hej Birgitta!
Tack för bra recept. men nu undrar jag om du har något bra recept på inlagd gurka och då menar jag inte typ pressgurka utan gurka som kan sparas betydligt längre, lika det rödbetsrecept som jag använt flera ggr.
Tack på förhand!
Mvh Louise