Köttgryta med aubergine 2 port
250-300 g biff eller lammstek
6 champinjoner
1 liten aubergine
1 röd och 1 grön paprika
2 skållade, skalade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk ajvar
3 msk smör
1 msk olivolja
1 tsk timjan
1 tsk oregano
Salt och svartpeppar
Till servering:
2 dl turkisk yoghurt
1 msk olivolja
Flingsalt
Strimla köttet fint. Skär champinjoner, aubergine, paprika och lök i smala strimlor och tomaten i mindre bitar.
Bryn smör och olja och stek köttet så det får färg, krydda väl och strö över örterna.
Häll över i en gryta och stek grönsakerna i omgångar i resten av smöret, häll dem över köttet.
Rör om och låt puttra tillsammans med ajvar i en halvtimme.
Smaka av om det behövs mer salt och peppar.
Servera med yoghurten utrörd med oljan och lite flingsalt.
Bladpersilja och gurka är gott till.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!