Stekt makrill med zucchinisallad
2 makrill à 200 g
Saft av ½ citron
Några kvistar färsk timjan
Salt och peppar
2 msk smör
Skölj fisken noga. Skär några snitt på varje sida, pressa citron över och krydda ordentligt både ut- och invändigt.
Lägg timjankvistar i buken. Låt fiskarna dra åt sig smakerna medan du gör salladen.
Citronmarinerad zucchinisallad
10 plommoncocktailtomater
2 små, smala zucchini
2 msk olivolja
Saft av ½ citron
½ dl bladpersilja
Salt och vitpeppar
Skär av ändarna på zucchinin och hyvla tunna skivor med osthyveln.
Skär tomaterna i halvor, blanda med olja och citron.
Plocka små blad från persiljan och blanda ner tillsammans med kryddor.
Timjansmör
50 g smör
1 msk finhackad timjan
Lite pressad citron
Salt och vitpeppar
Rör smöret mjukt med en gaffel. Rör ner smaksättningen och låt dra en liten stund.
Stek fisken i brynt smör på stark värme, ca 3-4 min på varje sida.
Ta pannan från spisen och låt fisken dra några minuter på eftervärmen.
Servera med salladen och timjansmöret.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!