Räkwok 2 port
400 g skalade räkor
3 dl små blomkålsbuketter
2 dl strimlad röd, grön och gul paprika
1 liten gul lök
1 pressad citron
3 msk smör/kokosolja
2 msk riven ingefära
2 msk curry
1 msk paprikapulver
Salt
Skär löken i smala strimlor. Fräs blomkålsbuketterna en stund så de får lite färg.
Tillsätt paprika och lök, stek ett par minuter.
Rör ner citron, ingefära och kryddor, låt fräsa med en stund.
Blanda sist ner räkorna och låt dem bara bli varma, annars blir de lätt sega.
Servera woken tillsammans med en halv avocado och citron.
Har just ätit wokade räkor. Stämmer det att det ska vara 2 msk curry? Nästa gång jag gör maträtten tar jag nog 2 tsk av curryn. Annars var det gott. Vi hade creme fraiche till och ökade på med mer citron.
Eva
Det är så olika med styrkan på curry, så det är bäst att smaka sig fram. Precis som med salt och andra kryddor 🙂
Hej Birgitta, Mitt mejl har inte med nedanstÃ¥ende recept att göra, men jag vet inte var jag skulle kunna mejla annars. Idag fick jag mejl frÃ¥n AdLibris, att din kokbok ”LÃ¥ngkok för LCHF och Paleo” definitivt är slut, vilket är väldigt trÃ¥kigt naturligtvis. Den finns förvisso kvar pÃ¥ engelska, men jag och engelska böcker fungerar dÃ¥ligt ihop. Kan du eventuellt ge mig tips pÃ¥ var jag kan fÃ¥ tag i denna kokbok (inte e-bay bara)? DÃ¥ skulle jag bli jätteglad. Med vänlig hälsning Anette Rigefalk Wingefors
Hej, ja tyvärr har den varit slutsåld rätt länge nu. Försökt få flera förlag att ge ut den igen, men inte lyckats. Den finns däremot på biblioteken, så du kan låna den 🙂
Å det verkar gott, det får det bli under veckan.
Jag tror jag ska ändra min signatur från Gäst till Middagsgäst. 🙂
Tack, ja det går du göra 🙂
Får skulle det vara 😉