Snabb utflyktswok med indiska smaker 2 port
400 g kalkon/kycklingbröst
3-4 msk smör/kokosolja
2 schalottenlökar
1 dl blandade nötter
½ röd paprika
½ gul paprika
1 msk curry
1 tsk kardemumma
1 tsk gurkmeja
Salt och chiliflingor
Dela fågelbröstet på längden och sen i strimlor.
Hacka nötterna och skiva lök och paprika.
Bryn först köttet i omgångar så det får fin färg.
Lägg över eftersom i en gryta och tillsätt kryddorna.
Låt fräsa på svag värme medan du steker resten.
Stek lök och paprika tillsammans med nöthacket och blanda med köttet, låt allt bli varmt.
Jag serverade woken med en sallad på gröna blad med olivolja och granatäppelvinäger.
Allt packades i formar och avnjöts på Skinnarviksberget med utsikt över hela Stockholm.
Hej Birgitta! Tänkte göra denna wok i helgen och undrar lite över granatäppelvinägern, finns den i vanliga matbutiker eller är det något som du gjort själv? Kan denna vinäger användas till annat också, t.ex. vid brödbak?
Hej. Jag köper den i Turkiet, men de kan finnas i butiker som säljer turkiska specialiteter här i Sverige. Har jag inte den brukar jag använda äppelcidervinäger istället. Går fint att ha båda i brödbak 🙂