Ostbröd med sesamfrön
2 ägg
1 dl crème fraiche
25 g smält smör
½ dl sesamfrön
2 dl riven ost
2 msk fiberhusk
Salt
Rör ihop äggulor, crème fraiche och smör i en bunke.
Blanda ner fiberhusk, sesamfrön, riven ost och smaka av med saltet.
Låt stå i några minuter så fiberhusken sväller.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten.
Klicka ut smeten till 12 bröd på bakplåtspapper, bred ut dem lite så de blir jämna.
Strö sesamfrön över på brödkakorna, tryck till lätt med handen så de fastnar.
Grädda på 200° i 12-15 minuter. Låt svalna på galler.
Lösfrys och tina i brödrost eller i ugnen så blir de som nybakta.
Är på väg med shettisen till en snygg hingst. Med i matsäcken är förutom höbalar ostmackor liknande de som du har lagt ut. Som pålägg har jag brödernas kycklingskinka (trodde att jag köpt kalkon, men det får gå) vet inte hur lätt det är att få tag i mat så här på en söndag.
Då får både du och hästen en fin dag 🙂