Baconlindad färsbiff 2-3 port
300 g blandfärs
½ dl grädde
1 ägg
½ tsk Worcestershiresauce
2 msk psylliumfrön eller ½ msk fiberhusk
1 msk sesamfrön
1 msk grovkornig senap
Salt och peppar
6 skivor bacon
2 msk smör
Blanda allt till smeten, bryt ner färsen och blanda försiktigt.
Låt stå i kyl och svälla i några timmar.
Forma färsen till 6 runda biffar, linda en baconskiva runt varje, fäst änden med en tandpetare.
Bryn biffarna ordentligt på båda sidor, salta och peppra.
Låt eftersteka på medelvärme i ca 10 minuter, beroende på hur tjocka biffar du gjort.
Paprikamajonnäs 2-3 port
1 dl majonnäs
½ röd paprika
1 tsk paprikapulver
½ tsk balsamvinäger
Salt
Finhacka paprikan och blanda med övriga ingredienser.
Låt stå i kylen en stund så smakerna mognar.
Skriv gärna en kommentar så jag får höra vad du tycker om min blogg!